Det brenner i Bergen

Det brenner i Bergen
Det brenner i Bergen

Det er 44 år siden sist, men nå nærmer Brann seg seriegull for alvor etter å ha høvlet over LSK på Åråsen. Det eneste laget som kan stoppe bergenserne er Viking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rødt overalt
Brann-skjerfene var på plass på Åråsen på søndag (Foto: Heiko Junge, Scanpix)

- Det er bare å gratulere med et velfortjent seriemesterskap, sa Tom Nordlie til TV 2 etter matchen mellom LSK og Brann. Da hadde han vært vitne til at hans gutter hadde tapt1-5 mot et Brann-lag som utnyttet sjansene til fulle.

Noen timer etter at Stabæk hadde skuslet bort sin siste sjanse til å være med i gullkampen, kunne Brann-trener Mons Ivar Mjelde konstatere at det kun er Viking som kan stikke kjepper i hjulene på kjepphøye bergensere.

Det hele kan avgjøres allerede mot Lyn neste mandag. Hele sju poeng skiller ned til nærmeste konkurrent, Viking, når fire serierunder gjenstår. Taper Viking mot Tromsø, mens Brann vinner, er de røde mestere. Bergenserne har da også noe å revansjere etter at Lyn slo dem 6-0 på Ullevaal stadion i juni. To runder etter blir det toppkamp mot Viking i Bergen, Mjelde & Co har garantert ambisjoner om å ha avgjort serien før søndag den 28. oktober.

0-3 ved pause

Brann la grunnlaget for sin første seier på Åråsen siden 2002 i en forrykende første omgang hvor Petter Vaagan Moen spilte hovedrollen.

– Nå er Brann veldig nær gullet. Jeg vil ikke spekulere i om dette var min beste kamp for Brann, sa Vaagan Moen ifølge NTB. Den venstrebeinte spissen scoret selv ett mål og var involvert i de to andre – signert Arman Bjørnsson og Martin Andresen. Sistnevnte scoret på straffe etter at Vaagan Moen ble felt av LSKs Simen Brenne på overtid i 1. omgang.

Det deles ikke ut noe seriegull fire runder før slutt. Viking spiller før oss i hver runde og legger press på oss. Nå tenker vi på Brügge-kampen (UEFA-cupen) torsdag. Der har vi noe å revansjere, sa Brann-sjef Mons Ivar Mjelde til NTB etter matchen.

Snart i mål

Lillestrøm fattet et lite håp da Magnus Myklebust scoret allerede i 2. omgangs første minutt, men seriens toppscorer Thorstein Helstad punkterte matchen etter 77. minutt da han elegant vippet ballen over Lillestrøms keeper Otto Fredriksson for sitt 17. mål denne sesongen. Spikeren i kista satte Jan Gunnar Solli fem minutter før full tid da han scoret fra 15 meter via stolpen.

I Branns neste kamp mot Lyn den 8. oktober kan gullet hentes hjem hvis Viking snubler mot Tromsø dagen før.

Stabæk kan få medalje

Nummer tre på tabellen, Stabæk, ligger ni poeng bak. Bærums-laget har mer eller mindre gitt opp etter tapet mot Lyn på Ullevaal.

- Jeg frykter at gullkampen er over. Brann er for sterke og stabile. Men jo flere tre-poengere vi får i de siste kampene, jo mer spennende blir det mot slutten, sa Stabæk-trener Jan Jönsson etter bortekampen som Lyn vant 3-2.

Mer fra den 22. serierunden i fotball:

* Knallhardt i bunn

* Oppgitt og utslått

* Målfest i Fredrikstad

Personvernpolicy