Meny

Miss Moneypenny er død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespilleren Lois Maxwell, som hadde rollen som Miss Moneypenny i 14 James Bond-filmer, er død.

London (NTB-DPA): Maxwell var med helt fra starten i den første Bond-filmen «Dr. No» i 1962, og fortsatte å spille den pertentlige, men flørtende secret service-resepsjonisten fram til 1985.

I motsetning til de såkalte Bond-jentene har Miss Moneypenny alltid vært svært så tekkelig kledd. Men noen av dialogene mellom henne og etterretningsagenten med kodenavn 007 er blitt legendariske.

Maxwell ble født i Canada i 1927 og begynte karrieren i et radioprogram for barn. 15 år gammel flyttet hun til Storbritannia, hvor hun senere ble tatt opp ved anerkjente Royal Academy of Dramatic Art. Her møtte hun Roger Moore som hun senere spilte mot i en rekke James Bond-filmer.

Lois Maxwell hadde sin siste rolle i filmen «The Fourth Angel» i 2001. Hun døde på et sykehus i Perth i Australia lørdag, 80 år gammel. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus