Tolv såret av bombe i ferieparadis

Tolv såret av bombe i ferieparadis
Tolv såret av bombe i ferieparadis

Tolv turister ble såret da en bombe eksploderte i sentrum av Maldivenes hovedstad Male, opplyser lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sårede

Tolv personer ble såret da en bombe eksploderte i sentrum av Maldivenes hovedstad Male lørdag. Alle de sårede var turister. Foto: REUTERS/Haveeru Online/SCANPIX

Den hjemmelagde bomben var plassert rett utenfor inngangen til parkanlegget Sultan Park i sentrum av Male og gikk av ved 13-tiden lokal tid. Parken er en av de best besøkte turistattraksjonene på Maldivene, og tolv turister ble såret. To av dem, to briter, fikk alvorlige brannskader, mens de øvrige, en japaner og en gruppe kinesere, fikk lettere skader. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet

Det er første gang at luksusreisemålet Maldivene vest for Sri Lanka er utsatt for et terrorangrep. Det finnes ingen politiske spenninger blant øygruppens 330.000 innbyggere. Statsmakten har imidlertid tidligere grepet inn mot opposisjonelle, og det har vært opptøyer, selv om det er flere år siden. Befolkningen er hovedsakelig sunnimuslimer. (©NTB)

Personvernpolicy