Valen må legge om til OL

Valen må legge om til OL
Valen må legge om til OL

Anita Valen (38) må endre hele treningsopplegget for å ha sjanse i neste års OL i Beijing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stuttgart
Tyskland. (Foto: Scanpix)

Skiensjenta var sjanseløs da favorittene tråkket til på sisterunden i den harde VM-løypa i Stuttgart lørdag, og hun måtte ta til takke med 25.-plass.

OL-traseen i Beijing er regnet som enda tøffere.

– I Beijing er det en 10 km lang motbakke, så utfor og opp igjen. Det blir nesten som å kjøre bakketempo. Jeg må endre en del på treningsopplegget mitt for å stå rustet til det. Hardere trening og flere ritt i forkant må til, sa Anita Valen til NTB.

Hun endte 1.09 minutt bak verdensmester Marta Bastianelli fra Italia.

– Det hardeste VM-løpet jeg noen gang har kjørt. Kroppen ble sakte, men sikkert tømt for krefter, og til slutt var jeg helt utmattet. Like etter siste passering sprakk feltet opp i en kneik, og da måtte jeg slippe. Men jeg er likevel fornøyd på bakgrunn av en trøblete sesong, fortalte Anita, søsteren til 1994-verdensmesteren Monica Valen.

Sjanseløs

35-åringen satset på banesykling sist vinter, men trente feil og måtte ta pause fra sykkelen. Og oppkjøringen til VM ble i tynneste laget.

– I realiteten var jeg sjanseløs på siste runde. Jeg greide ikke å holde meg langt nok framme i det lille hovedfeltet som var igjen, sa 38-åringen, som skal forsøke å kvalifisere seg både på bane og landeveien til OL neste år.

Flere sterke navn måtte bryte løpet. Mest overraskende var det at svenske Susanne Ljungskog, verdensmester i 2002 og 2003, sto av tidlig. En massevelt ødela også rittet for flere.

– Et reklameskilt blåste ut i veien akkurat da feltet passerte. Jeg fikk det over skulderen, men kastet sykkelen til høyre og kom så vidt unna. Da så jeg flere av jentene liggende på asfalten allerede, fortalte skiensjenta, VM-bronsevinner fra 2004.

Soloseier

Italienske Marta Bastianelli kom løs med 15 km til mål på sisterunden, og hun holdt til seier i kvinnenes VM-fellesstart over 133,7 km. 20-åringen holdt unna med 6 sekunder til den jaktende gruppen bak, der fjorårets verdensmester, nederlandske Marianne Vos, spurtet til sølv foran italienske Giorgia Bronzini.

Svenske Emma Johansson ble beste nordiske rytter. Kjæresten til den norske semiproffen Martin Vestby endte på sjetteplass.

– Angrepet var ikke planlagt. Jeg tok sjansen fordi jeg hadde vært sjanseløs i en spurt, sa Bastianelli etter det overraskende gullet. (©NTB)

Personvernpolicy