Frelsesarméoffiser avhørt for drapet på Brekke

Frelsesarméoffiser avhørt for drapet på Brekke
Frelsesarméoffiser avhørt for drapet på Brekke

Den avhørte mannen er pakistaner og major i Frelsesarmeen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kondolanse
Kondolanseprotokoll var fredag lagt ut ved Frelsesarmeens hovedkvarter i Oslo, etter at oberst Bo Brekke ble drept i Lahore i Pakistan dagen før. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Pakistansk politi tror det ligger en konspirasjon bak drapet på Bo Brekke, men har foreløpig bare avhørt en person i drapssaken. Den avhørte mannen er pakistaner og major i Frelsesarmeen. Han er i 40-årene og hovedmistenkt i drapssaken, men ikke arrestert, ifølge VG.

Politiet tror uregelmessigheter ved et eiendomssalg kan være motivet for drapet.

Kripos følger med

Kripos opplyser til NTB at de holder seg orientert om saken via Interpol i Islamabad, men blir også informert av den nordiske politisendemannen i Lahore.

– Politisendemannen er norsk, og har hatt omfattende møter med pakistansk politi om drapssaken, forteller ambassadør Aud Marit Wiig i Islamabad til NTB.

Kripos regner ikke med å få ny informasjon fra sendemannen før over helgen.

Heller ikke UD har lørdag opplysninger om utviklingen i etterforskningen av drapssaken.

– UDs oppgave nå er å bistå familien til den drepte. Det er vi i gang med, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i Utenriksdepartementet til NTB.

Ikke fengslet

Den antatte hovedmistenkte etter drapet på Bo Brekke er ikke fengslet av pakistansk politi, men skal ifølge VG Nett fortsatt oppholde seg i en leilighet i boligkomplekset der drapet fant sted.

Han skal imidlertid være avhørt av politiet etter at han ble pågrepet torsdag kveld, mistenkt for drapet. Mannen skal jobbe i ledelsen ved Frelsesarmeens hovedkvarter i Lahore.

Den mistenkte skal ifølge Aftenposten.no ha blitt sagt opp av Brekke etter angivelige økonomiske misligheter. Den drapsmistenkte majoren skal ha vært ansvarlig for handelen da Frelsesarmeen kjøpte en landeiendom i Islamabad.

– Politiet mistenker mannen for å ha puttet en tredel av salgssummen i egen lomme, sier politiinspektør i Lahore, Ashan Younas til VG.

Vitneforklaring

Politiet jobber nå ut fra en teori om at drapet var motivert av eiendomstvisten, og utelukker at uvedkommende står brak drapet på Brekke. Politiet tror drapet mest trolig er resultatet av et internt oppgjør i Frelsesarmeen i Lahore, og skal ifølge VG ha innhentet minst en vitneforklaring som støtter denne antakelsen.

Den mistenkte mannen er i 40-årene. Han avviser at han har noe med eiendomstvisten eller drapet å gjøre.

Frelsesarmeen har nær kontakt med familien til drepte Bo Brekke, som nå er samlet i Oslo, forteller kommunikasjonssjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen til NTB.

Brekkes død vil bli markert på ulike måter på gudstjenestene i Frelsesarmeens over 100 menigheter i Norge i helgen.

Begravelsen finner sted i neste uke, og Frelsesarmeens verdenssjef, general Shaw Clifton, vil forrette i begravelsen, ifølge Hannevik.

Personvernpolicy