Selvmordsangrep mot soldater i Kabul

Minst 31 personer ble drept da en buss med soldater ble rammet av en voldsom bombeeksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyenvitner på stedet forteller at ble bussen fullstendig ødelagt i eksplosjonen med kun forbrente og forvridde metallrester igjen. Tallet på drepte kan komme til å stige.

En selvmordsbomber kledd i uniform utløste eksplosiver han hadde festet til kroppen, ifølge det afghanske forsvarsdepartementet. Den fundamentalistiske Taliban-bevegelsen sier den står bak angrepet.

–31 mennesker er blitt martyrer. Nesten alle var militært personell, sier helseminister Sayed Mohammad Amin Fatemi.

Angrepet mot det afghanske militærkjøretøyet skjedde tidlig på morgenen i en forstad nordvest for sentrum. Bussen skulle frakte soldater og offiserer på jobb i forsvarsdepartementet.

– Eksplosjonen rammet like etter at en gruppe med soldater fra den afghanske hæren satte seg i bussen, forteller øyenvitnet Mohammad Zaher, som selv fikk kuttskader i ansiktet i eksplosjonen.

– Imellom 10 og 15 sekunder føltes det som en atombombe – flammer, røyk og støv overalt, sier politimannen Mohammad Azim til nyhetsbyrået AP.

Selvmordsangrepet er et av de verste siden Taliban ble styrtet fra makten i 2001. I juni i år ble 24 politimenn drept i et selvmordsangrep i Kabul. (©NTB)

Personvernpolicy