- Märtha er en hykler

- Märtha er en hykler
- Märtha er en hykler

NRK-journalist Pål Bang-Hansen beskylder prinsesse Märtha Louise for å ha stjålet hans fars oversettelser til sin nye eventyrbok. Han kaller Märtha for en hykler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pål Bang-Hansen kaller prinsesse Märtha for en tyv og en hykler. (Foto: Scanpix)Pål Bang-Hansen kaller prinsesse Märtha for en tyv og en hykler. (Foto: Scanpix)

Det var far, Odd Bang-Hansen, som oversatte de tre eventyrene hun har brukt i boka.

– Märtha er en hykler. Jeg må snakke med min bror og søster om vi skal stoppe boka til prinsessen. At hun ønsker å stoppe «Märthas engler» er forståelig, men ikke at hun samtidig stjeler fra andre, sier Pål Bang-Hansen til Dagbladet.

Odd Bang-Hansen mottok Bastian-prisen for sine oversettelser i 1959, og han var ifølge sønnen selv svært nøye i sitt arbeid.

– Jeg vet hvor viktig det var for ham at oversettelsen var pietistisk og tro mot originalen, derfor reagerer jeg på at man nå endrer ordform i nyutgivelsen. Ikke bare stjeler prinsessen, hun gjør også endringer etter eget forgodtbefinnende.

Prinsessen tilbyr ifølge Dagbladet Bang-Hansen å fjerne de tre eventyrene fra fremtidige opplag av boka «Eventyr fra jordens hjerte».

Forlegger Øyvind Hagen i Bazar forlag sier det hele trolig beror på en misforståelse, men at han ikke kjenner denne konkrete saken. (©NTB)

Les mer:

Boka om Märthas engler stanses

Forsidefoto: Scanpix

Personvernpolicy