FOPPALLKORTET

John Burridge – med flere klubber enn Tiger Woods!

John Burridge – med flere klubber enn Tiger Woods!
John Burridge – med flere klubber enn Tiger Woods!

«Budgie» debuterte i 1970 og har faktisk en rekord i dagens Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

«Budgie» ble i en alder av 43 år, 4 måneder og 26 dager den eldste som noensinne har spilt i Premier League.«Budgie» ble i en alder av 43 år, 4 måneder og 26 dager den eldste som noensinne har spilt i Premier League.

Workington, Blackpool, Aston Villa, Southend United, Crystal Palace, QPR, Wolves, Derby County, Sheffield United, Southampton, Newcastle United, Hibernian, Scarborough, Lincoln City, Aberdeen, Dumbarton, Falkirk, Manchester City, Darlington....

Nei, dette er ikke en liste over alle fotballaga vi kan navnet på. Det er faktisk bare noen av klubbene til en av historiens sanne «football journeyman».

Navnet er John Burridge.

Han regnes ikke blant de ypperste keepere England har fostret. Likevel markerte han seg i løpet av en karriere som tok han til 26(!) klubber på over 30 år, og mannen er å finne på flere flotte fotballkort fra 70-tallet.

Debuten fikk han i sesongen 70-71 for Workington, som den gang spilte i 4. divisjon.

Den ytterst karismatiske «Budgie» var populær i alle klubbene han spilte, men det var sent i karrieren han skulle sette sitt navn i historiebøkene. I sesongen 94-95 spilte han fire kamper for Manchester City og ble, i en alder av 43 år, 4 måneder og 26 dager, den eldste som noensinne har spilt i Premier League. I perioden 93-97 var han innom 14 klubber, dog oftest som reserve.

Med 711 kamper sikrer han seg også 4. plassen på lista over spillere med flest kamper i ligaen.

Har du noen gang lurt på hvordan Ali Al-Habsi ble Omans første proff da han signerte for Lyn? Budgie oppdaget keepertalentet som trener i Oman.

Personvernpolicy