En av fire har ubehagelige taxiopplevelser

En undersøkelse viser at én av fire passasjerer har hatt ubehagelige opplevelser med drosjesjåfører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Foto på front: Erlend Aas / SCANPIX

Én av fire passasjerer har hatt ubehagelige opplevelser med drosjesjåfører. Det kommer fram i spørreundersøkelse gjennomført for Aftenposten.

26 prosent av de spurte svarer ja på spørsmålet: «Har du noen gang hatt ubehagelige opplevelser med drosjesjåfører når du har tatt drosje i Oslo?» Ja-svarene fordelte seg nesten likt hos kvinner og menn.

På spørsmålet om folk føler seg trygge når de tar drosje i Oslo, svarte 8 prosent at de føler seg svært eller nokså utrygge. Tre av fire synes det er trygt å bruke drosje i Oslo.

Men avsløringene av kriminelle forhold i bransjen kan ha påvirket folks drosjevaner. 13 prosent av de spurte oppgir at de bruker mindre drosje enn før, mens 83 prosent sier at dette ikke har påvirket deres bruk av drosjer i Oslo.

Administrerende direktør i Norges Taxiforbund, Wiggo Korsnes, synes tallene i undersøkelsen er beklagelig. I går hadde han møte med sentraler i Oslo og Akershus. Temaet var hva de skal gjøre for å gjenreise tilliten til bransjen.

- De negative tallene virker høye. Gjengangere som får klager fra kunder, skal vekk. Men samtidig kan jo disse tallene også være uttrykk for uenigheter med sjåførene, spesielt når spørsmålet gjelder ubehagelige opplevelser med sjåfører, sier han til Aftenposten.

Korsnes minner også om at de frakter 25 millioner passasjerer årlig bare i Oslo. (©NTB)

Personvernpolicy