Ahmadinejad godt mottatt i Latin-Amerika

Ahmadinejad godt mottatt i Latin-Amerika
Ahmadinejad godt mottatt i Latin-Amerika

Hugo Chávez kalte sin iranske kollega «en av verdens største anti-imperialistiske forkjempere» da Mahmoud Ahmadinejad besøkte Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Irans president, Mahmoud Ahmadinejad (t.v) blir ønsket velkommen av Venezuelas president Hugo Chavez. REUTERS/Francesco Spotorno (VENEZUELA)

Gjensidige komplimenter og støtteerklæringer preget Irans president Mahmoud Ahmadinejads besøk både i Bolivia og Venezuela.

- Når vi står sammen, mangedobler vi uten tvil styrken vår, sa Ahmadinejad da han talte i Caracas i Venezuela torsdag.

Iran har vunnet støtte og innflytelse i Latin-Amerika i takt med at venstresiden har fått større makt i flere latinamerikanske land. Og det venezuelanske lederskapet har sterke antiamerikanske følelser til felles med Teheran.

- Sammen vokser vi oss sterke, og det er sant at ingen kan overvinne oss. Imperialismen har ingen andre valg: respekter verdens folk eller innrøm nederlag, sa den iranske lederen etter å ha blitt tatt godt imot av Venezuelas president Hugo Chávez, som kalte sin iranske kollega «en av verdens største anti-imperialistiske forkjempere».

I Bolivia lovet Ahmadinejad å investere 1 milliard dollar i landet i løpet av de neste fem årene, mens president Evo Morales på sin side overrøste Ahmadinejad med komplimenter og kalte torsdagens besøk historisk, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Folket i Iran og folket i Bolivia har bestemt å bygge sin land sammen, hånd i hånd, sa Ahmadinejad under sitt besøk i La Paz. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus