- Tabbe av Fostervold

- Tabbe av Fostervold
- Tabbe av Fostervold

Først åtte minutter før VM-starten ble Knut Anders Fostervolds (35) temposykkel godkjent av UCI. - En tabbe av de som er involvert rundt Fostervold, sier Dag Otto Lauritzen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tabbe

Knut Anders Fostervold ble forstyrret kraftig før start da sykkelen hans ikke ble godkjent. På bildet har han styret i den stillingen han har trent med det siste året. Det ble ikke godkjent av UCI før starten på dagens temporitt i VM i Stuttgart..

Foto: Scanpix

Knut Anders Fostervold fikk ikke godkjent temposykkelen sin foran torsdagens VM-ritt i Stuttgart og ble med det forstyrret foran rittet han hadde sett frem til i lang tid.

Rart

Sykkelstjerne, nå danseløve, Dag Otto Lauritzen mener det er utiligivelig det som skjedde, både av Fostervold selv, men også hele støtteapparatet.

- Det høres svært merkelig ut at de ikke visste dette før start. Det er klare regler for slikt og det at de ikke har fått med seg det, eller på annen måte ikke visst hva som var lov og ikke lov, høres meget rart ut, sier Lauritzen til ABC Nyheter.

- Men det er jo bare trist da, sier han videre.

Norges eneste deltaker i temporittet torsdag endte på 51.-plass av 69 startende. Han var 5.17 minutter bak vinneren, Fabian Cancellara fra Sveits.

– Ikke akkurat optimalt, men det ødela ikke så mye. Jeg ble sittende i en annen stilling enn den jeg har trent på i hele år, mindre aerodynamisk. Men hadde løypa vært helt flat og gått rett fram, ville det vært annerledes. Her var det heller motbakkene som avgjorde, sa Fostervold til NTB etter rittet.

Tabbe

Det var kontrollører i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som satte foten ned

Problemet var at sykkelens styreframspring var feil vinklet.

Dette førte til både forsinkelser og frustrasjoner for Fostervold, som har trent i den spesielle posisjonen det siste året.

- En slik beskjed kun kort tid før start er ikke optimalt. Jeg hadde tro på at han skulle gjøre det godt, men dette kan helt klart ha vært med på å ødelegge en god prestasjon. Og fortsetter:

- Jeg vil si det er en tabbe av de som er involvert rundt Fostervold. men hovedpersonen selv må ta mesteparten av skylden. Det skal bare ikke skje, sier Lauritzen til ABC Nyheter.

Tolket reglene

– Vi forsøkte å undersøke dette med UCI i sommer, og vi tolket reglene da slik at sykkelen var godkjent. Selvfølgelig skal ikke slikt skje i VM, men nå skal det også sies at UCI-dommerne gjorde dette veldig vanskelig og firkantet. Jeg kommer til å ta dette opp med UCI i etterkant av VM, sa sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund til NTB.

Personvernpolicy