Krokodiller med hjemlengsel

Krokodiller med hjemlengsel
Krokodiller med hjemlengsel

Eksperter i Australia er sjokkert etter at tre krokodiller har reist hundrevis av kilometer tilbake dit de var omplassert fra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krokodiller

En stor hann-krokodille angriper en yngre hunn-krokodille som slipper en kylling under foringen på Darwins krokodille-farm i Australia. Foto: Reuters/David Gray.

Oppdagelsen ble gjort fordi krokodillene ble utstyrt med gps-peilere, melder BBC News.

Grunnen til at saltvannskrokodillene ble flyttet er at de bodde i nærheten av strender der mye folk ferdes. Australske myndigheter har i lengre tid hatt et relokeringsprogram for krokodiller som befinner seg for nært folk.

Nå stilles det spørsmål ved hele prosessen, siden det viser seg at dyrene har en velutviklet sans for hvor de kommer fra.

Forskere sier at resultatene av studien deres er sjokkerende.

En av krokodillene ble fanget på vestkysten av Queenslands Cape York-halvøy. Den ble fløyet med helikopter til østkysten. Etter tre uker var den tilbake der den ble fanget, etter å ha reist mer enn 40 mil.

De andre krokodillene gjorde akkurat det samme. Ifølge forskerne viser det seg at krokodiller er som bumeranger.

Det de ikke forstår er hvordan de store reptilene klarer å navigere så presist. En av teoriene er at de har de samme navigasjonsverktøyene som fugler, og at de guides av en kombinasjon av lukt og magnetiske felter.

Personvernpolicy