Ønskes samlet igjen

Ønskes samlet igjen
Ønskes samlet igjen

En av fire europeiske musikkfans ønsker Pink Floyd samlet. Nesten like mange vil slippe et gjenforent Spice Girls.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ses gjerne igjen
Pink Floyds Dave Gilmour, Roger Waters, Nick Mason og Rick Wright samlet i Hyde Park sommeren 2005. En av fire europeiske musikkfans ønsker et snarlig gjensyn. Foto: Scanpix

Svenskene ønskes gjenforent av nærmere 20 prosent av europeiske musikkfansSvenskene ønskes gjenforent av nærmere 20 prosent av europeiske musikkfans

- Da Zeppelin annonserte deres gjenforeningskonsert, ønsket vi å se hvilke andre artister som kunne ha gjort suksess med en slik konsert. At Pink Floyd kom opp som en av kandidatene var ikke overraskende, men at de skulle toppe lista hadde vi aldri drømt om. Like uventet var det at så mange ønsket å ta endelig farvel med Posh og gjengen. Alt kan skje, sier Andrew Jeffries, Music & Programming-direktør for Music Choice.

Mer enn en fjerdedel av europeerne som har deltatt i undersøkelsen ser helst et gjenforent Pink Floyd. På andreplass på listen finner vi våre svenske naboer i ABBA som 19,27 prosent av de spurte ønsker tilbake, tett fulgt av Guns n'Roses som 15,73 prosent av deltagerne ønsker et comeback fra.

Mod-rock på fjerde
Mer overraskende er det å finne legendariske The Jam på fjerdeplass med 8,21 prosent. Gruppen, med Paul Weller i spissen, ble oppløst i 1982, men gjorde det aldri stort på listene andre steder enn i hjemlandet Storbritannia.

I den samme undersøkelsen er musikkpublikummet også spurt om hvilke band de helst ser oppløst (eller ikke gjenforent), og der topper 90-tallets en gang så populære jentegruppe Spice Girls listen med hele 22,43 prosent. Synd for dem, med tanke på at en gjenforening av dem er nært forestående. Ellers preges denne listen av boybandet Westlife på andreplass (16,19 prosent) og Girls Aloud (8,81 prosent). Ellers er både Rolling Stones, Oasis, Coldplay og R.E.M. å finne blant de ti øverste på listen over band som ønskes oppløst.

Inspirert av Zeppelins gjenforening
Den store undersøkelsen kommer i kjølvannet av den nylige kunngjøringen over legendariske Led Zeppelins gjenforeningskonsert, noe som også utelukker dem på listen.

Ønskes tilbake med sin opprinnelige besetning.Ønskes tilbake med sin opprinnelige besetning.

Music Choice-undersøkelsen avslører tydelig at de europeiske musikkentustiastene foretrekker den klassiske rocken og popen fremfor nyere popfenomener fra 90-tallet og frem til nå. I tillegg er det klart at de sammensatte jente- og guttebandene rett og slett ikke har det lille ekstra på scenen.

Dette er de første resultatene fra www.musiccensus.com, den mest omfattende kartleggingen av europeernes musikksmak og -konsum. Fullstendige resultater vil være tilgjengelig neste måned, så snart undersøkelsen avsluttes den 30.september.

Du kan fremdeles bidra
2007 Music Choice Music Census inviterer musikkelskere fra hele Europa til å gi sin mening ut september. Dette vil bidra til et mer detaljert bilde av europeernes nedlastingsvaner, favorittlåter og musikalske rollemodeller, i tillegg til et blikk på CD-platens fremtid, nedlastninger og ringetoner.


Resultater fra spørreundersøkelsen:

Hvilket band vil du helst se gjenforent?

1. Pink Floyd (26.06%)
2. ABBA (19.27%)
3. Guns n'Roses (15.73%)
4. The Jam (8.21%)
5. Talking Heads (6.30%)
6. The Fugees (6.14%)
7. Van Halen (5.03%)
8. Wham! (4.78%)
9. Spandau Ballet (4.70%)
10. Boyzone (2.80 %)


Hvilket band vil du helst se splittet opp?

1. Spice Girls (22.43%)
2. Westlife (16.19%)
3. Girls Aloud (8.81%)
4. Oasis (7.03%)
5. The Rolling Stones (5.76%)
6. Black Eyed Peas (5.49%)
7. Coldplay (3.62%)
8. Bon Jovi (3.46%)
9. INXS (1.84%)
10. R.E.M. (1.41%)


Music Choice Ltd har ikke avsluttet undersøkelsen og ber europeiske musikkfans fremdeles å bidra på deres hjemmesider www.musiccensus.com frem til 30. september.

Personvernpolicy