Tjener millioner på cupfinale

Tjener millioner på cupfinale
Tjener millioner på cupfinale

Vinner FK Haugesund dagens semifinale tjener klubben 1,4 millioner kroner. Det vil redde klubbens økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hadde før sesongen et cupbudsjett på 400.000 kroner, men det er tjent inn for lengst, sier sportslig administrativ leder i FK Haugesund, Nils Halvor Berge til ABC Nyheter.

I dag tar FK Haugesund imot Odd Grenland i det som er klubbens første semifinale i historien. Det sportslige apparatet i klubben gleder seg til dagens kamp mot telemarkingene. Men de er ikke alene.

Også klubbkassereren gnir seg i hendene når Rune Almenning Jarstein og resten av Odd-guttene løper ut på Haugesund stadion i dag klokken 16.00.

- Basert på tallene fra cupen i fjor har vi nå tjent rundt 600.000 kroner for å nå en semifinale. Dersom vi kommer til Ullevaal kan vi plusse på ytterligere cirka 800.000 kroner. Det er i dag vanskelig å si nøyaktig hvor mye det til slutt blir fordi dette blir beregnet etter at cupen er ferdig, men uansett så kommer de pengene vi har tjent hittil svært godt med.

Publikumsvikt

Klubbens økonomiske avdeling er svært glade for at trener Rune Skarsfjord har ført FKH til nest siste runde i cupen. Fordi publikum ikke har kommet i de strømmer klubben håpet på før sesongen har budsjetterte penger uteblitt. Sist hjemmekamp, mot Tromsdalen, et godt eksempel på det.

- Det var riktignok dårlig vær, men det er ikke så attraktivt at vi ligger på niende plass i Addecoligaen. Vi hadde bare 950 innenfor porten mot Tromsdalen som selvfølgelig er skuffende, sier sportslig leder Berge til ABC Nyheter.

«Uante» cuppenger kommer derfor svært godt med.

- Før sesongen hadde vi et budsjett på 2 millioner kroner i publikumsinntekter, men vi ligger an til nå å bare komme opp i cirka 1,7 millioner. Totalt hadde vi estimert at vi trengte i gjennomsnitt 1.300 betalende tilskuere per hjemmekamp. Det har vi ikke klart, sier daglig leder i klubben, Eirik Opedal til ABC Nyheter.

- Men at vi nå får «ekstra» penger fra cupen redder oss, fortsetter han.

FK Haugesund trodde ikke de ville nå en semifinale og budsjetterte deretter.

- Vi hadde budsjettert med å komme til fjerde runde i cupen, runden før kvartfinalen. Alt som skjedde etter det så vi på som en bonus. Det er der vi er i dag, fortsetter Opedal.

Forhandlinger?

Det er vanlig at klubber inngår avtaler med spillerne om eventuelle bonuser for gode serie- og cup prestasjoner. Per i dag har ikke klubben noen bonusordning for spillerne, men det vil ikke gå upaktet hen om Odd Grenland beseires i dag.

- Slik det er i dag har vi ikke noen avtale eller bounsordning med spillerne, men det er klart vi må se på det etter dagens kamp dersom vi skulle komme til en cupfinale. Hva det resulterer i vet jeg ikke, men noe skal vi bli enige om. Vi hadde i utgangspunktet ikke forventet å komme så langt, derfor har vi heller ikke gjort så mye med nettopp den biten.

Revet bort

Før dagens kamp fikk FK Haugesund dispensasjon av NFF til å utvide publikumskapasiteten noe. I dag vil rundt 5.000 følge kampen fra setene på Haugesund stadion. Aftenposten skrev i dag at klubben kunne solgt billetter til cirka 10.000 tilskuere

- Da vi la ut de siste billettene, før vi viste at vi kunne utvide litt, ble de revet bort på fire minutter. Sist fredag la vi ut de siste 1.000 billettene. De forsvant på ett kvarter. Du kan godt si det er relativt stor interesse før kampen. Vi kunne solgt mange flere billetter enn det vi fikk lov til av forbundet, sier Berge videre til ABC Nyheter.

På hjemmesiden til klubbens supportergruppe, Maakeberget, stod det i går skrevet at det fortsatt er muligheter for å skaffe seg gyldig adgangsbevis til oppgjøret mot Odd Grenland.

«Vi har en del uavhentede billetter. De legges nå ut for salg til andre. Kan kjøpes i Måkeporten fra kl. 1430 i morgen. Vel møtt».

Det betyr at det fortsatt er sjans for ivrige haugesundere å oppleve historiens første cupsemifinale for FK Haugesund.

God historikk

Fem ganger tidligere har lag fra Haugesundsdistriktet vært i cupens nest siste runde, men man hele 21 år tilbake i tid for å finne sist gang det skjedde.

I 1986 tapte Djerv 1919 0-1 for Tromsø, som senere slo Lillestrøm i en uforglemmelig finale på Ullevaal stadion med 4-1.

Men det er også eneste gangen en Haugesundsklubb ikke har klart avansement fra en semifinale.

Om en legger historien til grunn er det med andre ord større sjanser for at FKH går til finalen enn at de ikke gjør det

I den andre semifinalen i dag møtes Lillestrøm og Stabæk på Åråsen.

Begge dagens semifnaler kan du se på TV2.

16.00 FK Haugesund og Odd Grenland

19.00 Lillestrøm-Stabæk

Personvernpolicy