Har knekt den norske koden

Har knekt den norske koden
Har knekt den norske koden

Ariane Hingst og de tyske VM-spillerne mener å ha avslørt svakheter hos den norske keeperen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møter Norge Tyskland i semifinale i kvinne-VM i Kina. I store mesterskap har tyskerne et knapt overtak. De har vunnet tolv av oppgjørene, mens Norge har vunnet elleve.

For litt over tre uker siden spilte lagene 2-2 i en treningskamp som Norge egentlig skulle ha vunnet. I dag venter det som nok blir et tett oppgjør mellom to av de ledende nasjonene i internasjonal kvinne-fotball.

- Vi kjenner Norge veldig godt og har ofte spilt mot dem, sier den tyske forsvarsklippen Kerstin Stegemann til Volksstimme.

Stegemann er rutinert i gamet. Hun har blant annet spilt 167 landskamper med det tyske flagget på bysten.

Den norske keeperen Bente Nordby, er en av de tyskerne mener å ha identifisert en svakhet hos.

- På høye balller er hun ikke alltid like sikker, sier Stegemanns forsvarskollega Ariana Hingst til Neues Deutschland. Til daglig spiller hun på samme lag som Nordby, stockholmsklubben Djurgården.

- Det er kanskje vår sjanse, vi har hatt en viss suksess med høye baller fra kant så langt i dette VM, sier hun.

Før bataljen har de tyske spillerne også fått detaljert kunnskap om de norske utespillerne og det norske spillesystemet. I opptrappingen til dagens kamp har det vært vist videoanalyser av det norske laget.

- Trenerne våre har studert de norske enkeltspillerne. Deres videoanalyser er en viktig del av forberedelsene til kampen, sier den tyske stjernespissen Birgit Prinz til Die Linkszeitung.

Den defensive Stegemann har på sin side lagt særlig merke til den norske venstresiden.

- Jeg følger spesielt med på dem. Norge spiller med tre angripere. Det betyr mer løping og større samhandling hos oss. Men samtidig har vi overtall i midten. Det må vi utnytte, sier Stegemann.

Foto: Scanpix

Kampen vises på NRK 2 med start klokken 14.00

Personvernpolicy