Vil ha Murud dømt til fengsel i åtte år

Vil ha Murud dømt til fengsel i åtte år
Vil ha Murud dømt til fengsel i åtte år

Aktor ber om åtte års fengsel av tidligere eiendomssjef Frank Murud for underslag fra Oslo kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Advokat Anders Brosveet (tv) sammen med sin korrupsjonstiltalte klient Frank Murud (i midten) og advokat Thomas Berge i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Aktor ber retten dømme tidligere eiendomssjef Frank Murud til åtte års fengsel for underslag av 89 millioner kroner fra Oslo kommune.

Murud er tiltalt for underslag av 89 millioner kroner mens han var en av fire eiendomsjefer i det kommunale selskapet Undervisningsbygg i Oslo kommune. Han er også tiltalt for underslag, korrupsjon og såkalt returprovisjon i forbindelse med jobben han hadde i eiendomsfirmaet NEAS før han fikk jobben i kommunen.

- Om dette ikke er den største, så er den i alle fall blant de aller største korrupsjonssakene man har hatt i Norge, sa statsadvokat Carl Fredrik Fari under prosedyren i Oslo tingrett tirsdag.

Strafferammen for de påtalte forholdene er på mer enn ti år, men allerede før rettssaken startet var det klart at Murud hadde gjort seg fortjent til en solid strafferabatt. Helt fra underslagene ble oppdaget har han valgt å samarbeide med politiets etterforskere og tilsto langt flere forhold enn hva som var avdekket da ballen først begynte å rulle.

- Murud skal ha en markert og betydelig rabatt. Spørsmålet er om det skal være en full rabatt på 30 prosent eller om den skal være noe mindre. Jeg mener den skal være noe mindre, sa Fari.

Uten rabatt mener statsadvokaten straffen burde ligge på ti års fengsel. (©NTB)

Personvernpolicy