Kina hardt ut mot Tyskland

Kina hardt ut mot Tyskland
Kina hardt ut mot Tyskland

Kinas forhold til Tyskland er blitt dårligere som følge av møtet mellom Dalai Lama og forbundskansler Angela Merkel, ifølge en kinesisk talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Kina retter kritikk mot Tyskland, etter at Angela Merkel møtte Dalai Lama mandag denne uken. Foto: REUTERS/Markus Schreiber/Pool (GERMANY)

Dalai Lama, Tibets åndelige leder, ble sist søndag tatt varmt imot av Merkel i Berlin, der hun også uttrykte støtte til Dalai Lamas krav om at Tibet må få kulturell uavhengighet fra Kina.

Møtet ble holdt til tross for skarpe kinesiske protester. Nå mener kineserne at møtet har ødelagt deres forhold til Tyskland, og Tyskland oppfordres til å rette opp skaden.

- Vi ber om at Tyskland innfører konkrete og effektive tiltak for å fjerne den negative innvirkningen som denne feilslåtte handlingen har ført til, slik at det ikke blir noen unødvendig skade på forholdet mellom Kina og Tyskland, sa talsmann Jiang Yu i utenriksdepartementet tirsdag.

Kina har allerede avlyst to bilaterale møter med tyske politikere, det ene et frokostmøte i FN-hovedkvarteret i New York mellom de to landenes utenriksministere.

Nå sier imidlertid Jiang at møtet vil bli holdt likevel, og at Kina igjen vil bruke anledningen til å kritisere Tysklands holdning til Tibet og Dalai Lama. (©NTB)

Personvernpolicy