Vil stoppe overføringer til nettpokerselskap

Vil stoppe overføringer til nettpokerselskap
Vil stoppe overføringer til nettpokerselskap

Det kan bli forbudt å overføre penger fra norske banker til utenlandske spillselskaper. Banknæringen støtter tiltaket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lovforslaget finpusses nå av Kulturdepartementet før det sendes ut på høring. Kulturminister Trond Giske (Ap) bekrefter at det vil inneholde et forbud mot transaksjoner mellom norske banker og utenlandske spillselskaper. Målet er å begrense spilleavhengighet knyttet til spill på nettet, skriver Aftenposten.

- Vi følger med, og er klar over den kraftige økningen det har vært i henvendelser til hjelpelinjer og støtteorganisasjoner fra personer med problemer knyttet til nettspill, sier Trond Giske.

Han regner med at lovforslaget kan bli vedtatt av Stortinget i løpet av våren 2008.Sparebanken Vest introduserte slike rutiner allerede i 2006. I banken blir overføringene avvist dersom spillselskapenes identifikasjonsnummer dukker opp i transaksjonen.

Men en ny lov på dette området kommer trolig til å gå enda lenger. Et totalforbud mot overføringer fra norske bankkontoer til spillselskaper i utlandet vil også gjelde fra velfylte kontoer - ikke bare fra kredittkontoer.

- Bankene vil ikke bidra til spilleavhengighet. Derfor ønsker vi velkommen tiltak som kan begrense dette, sier informasjonsrådgiver Helene Lund i Finansnæringens Hovedorganisasjon. (©NTB)

Personvernpolicy