Anmelder flere for trygdesvindel

Anmelder flere for trygdesvindel
Anmelder flere for trygdesvindel

Anmeldelsene for trygdesvindel øker med 20 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt i år har NAV anmeldt svindel for 132 millioner kroner. Flere personer er anmeldt for trygdesvindel så langt i år, og beløpene øker, viser NAVs statistikk over trygdemisbruk for årets åtte første måneder.

De fleste anmeldelsene gjelder svindel av dagpenger, attføringspenger og sykepenger, fulgt av støtte til enslige forsørgere og uførepensjoner.

Etter andre tertial 2007 var 1.126 personer anmeldt, mot 1.105 personer på samme tid i fjor. Beløpene økte fra 109 millioner kroner til 132 milioner kroner. I gjennomsnitt stiger anmeldelsene for hver person fra 98.000 kroner til 117.000 kroner.

- Vi ser alvorlig på slikt misbruk av fellesskapets midler, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Han varsler intensiverte kontroller.

En av årets groveste saker gjelder en familie som mistenkes for å ha drevet en bedrift fundert på svart arbeid. Flere av familiemedlemmene har gått på trygdeytelser som uførepensjon, rehabiliteringspenger og sykepenger samtidig som de har jobbet i bedriften. De er nå anmeldt for å ha svindlet til seg til sammen 1,4 millioner kroner. (©NTB)

Personvernpolicy