Minilaboratorium kan påvise fugleinfluensa i løpet av 30 minutter

Forskere i Singapore har utviklet et minilaboratorium som kan påvise fugleinfluensa i løpet av 30 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ibn.a-star.edu.sgFoto: ibn.a-star.edu.sg

Analysen ved minilaboratoriet skal fungere 40 ganger raskere enn øvrige analyseredskap for fugleinfluensaen og den er ifølge forskerne hundre ganger rimeligere enn tester som i dag finnes på markedet.

Det er forskere fra instituttene The Institute of Bioengineering and Nanotechnology (IBN), Institute of Molecular and Cell Biology (IMCB) og Genome Institute of Singapore (GIS) som har utviklet det nye minilaboratoriet som er på størrelse med en håndflate og som er bygget som en konsoll.

Ifølge forskerne skal man kunne påvise viruset H5N1 som forårsaker fugleinfluensa, i løpet av 30 minutter ved hjelp av en chip som sitter på utsiden av konsollen.

For å kunne analysere resultatet tar man spytt fra personer med en bomullspinne og legger pinnen på chipen. Ifølge forskerne skal man kunne bruke det nye laboratoriet både på mennesker og fugler, og laboratoriet vil gjøre det mye enklere å diagnostisere både villfugler og fjærkre på lokale gårder. Det skriver avisen The Strait Times.

Laboratoriet er omtalt i siste utgave av vitenskapsmagasinet Nature Medisin og ansees som det beste våpenet i kampen mot fugleinfluensaen.

Totalt har 200 mennesker dødd av fugleinfluensaen og 85 av dødsfallene har vært i Indonesia som har hatt de fleste utbruddene av sykdommen.

Personvernpolicy