Homo-leder drapstruet

Homo-leder drapstruet
Homo-leder drapstruet

Jon Reidar Øyan, leder for Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH), blir truet på livet i et brev. Avsenderen vil gi ham en dose av den giftige gassen Zyklon B.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øyan mottok brevet fredag i forrige uke, dagen etter at han deltok i en debatt i TV 2-programmet Tabloid om vold mot homofile.

I brevet står det at homofile ikke har livets rett, og at det beste som kunne skje, er at de ble utryddet.

Øyan er både provosert, sjokkert og litt redd på grunn av truslene. Han har tidligere blitt utsatt for trusler og hets, men de har ikke vært så graverende.

- Denne personen sier det hadde vært en glede å gi oss en dose Zyklon B fordi den «sover man så godt av». Vi vet jo at de brukte denne gassen under 2. verdenskrig for å gasse i hjel jøder, homofile og andre i konsentrasjonsleirene, og jeg blir sjokkert over at det finnes folk i Norge som reagerer så sterkt på at noen vil tale de homofiles sak, sier Øyan til NRK. Han vil anmelde saken til politiet.

Avsenderen oppgir både navn og adresse, men disse opplysningene kan være fiktive. Han skriver videre at han jobber i Hæren, og påstår at han har støtte blant kollegene i sitt syn på homofile. Forsvarsdepartementet undersøkte mandag personellregisteret, men fant ingen i organisasjonen som hadde det oppgitte navnet. (©NTB)

Personvernpolicy