- Et anslag mot demokratiet

- Et anslag mot demokratiet
- Et anslag mot demokratiet

Høyre-ordføreren i Drammen raser mot mistenkt valgjuks, men går likevel inn for at valget skal godkjennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgstyret i Drammen hadde ekstraordinært møte mandag, i kjølvannet av bråket rundt valgavviklingen. Tross mistankene om valgjuks besluttet valgstyret å opprettholde sin innstilling om å godkjenne valget i Drammen.

- Juks
- Den siden av saken som politiet etterforsker, kjøp av stemmer i Drammen, det er juks og det er straffbart. Det er et anslag mot demokratiet vårt, men selv om man hadde gjort det i stor stil ville det ikke vært grunnlag for omvalg, ifølge departementet, sier Drammen-ordfører Tore Opdal Hansen (H), til ABC Nyheter.

Hansen er også leder av valgstyret, som mandag leverte sin innstilling. Det er nå opp til bystyret å avgjøre om valget skal godkjennes eller ikke. De har ordinært bystyremøte tirsdag klokken 17.00.

- Stemmekjøp
Ifølge NTB har en person blitt siktet for kjøp av stemmer i forbindelse med valgavviklingen i Drammen.

- Det som er avdekket til nå er veldig alvorlig, men det er lite i forhold til de store marginene vi har i Drammen. Det skal over 500 stemmer til for å fravriste Arbeiderpartiet sitt siste mandat, og vi er langt unna det. Derfor mener jeg som valgstyrets leder at det er en riktig konklusjon som er trukket. Samtidig vil jeg si at det jukset som har blitt oppdaget vil hvile som en skygge over Drammens-valget, sier ordfører Hansen til ABC Nyheter.

Politiet i Drammen mistenker at det har blitt delt ut stemmesedler til folk i byens rusmiljø med tilbud om 50 kroner eller kebab dersom de brukte stemmeseddelen.

Personvernpolicy