Felles av et skjult gult kort

Felles av et skjult gult kort
Felles av et skjult gult kort

Ingen som var til stede på kampen Brann 2-RadøyManger så at en av bortelagets spillere fikk tildelt et gult kort. Laget står nå i stor fare for å ta turen ned til 4. divisjon på grunn av et «skjult» k

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lær av Brage

Ingen kan unngå å se det gule kortet dommer Brage Sandmoen holder i hånden. RadøyManger kan nå bli degradert til 4. divisjon fordi de ikke så et gult kort en av spillerne deres fikk i bortekampen mot Brann 2. Men det var heller ingen andre som så dommerens «skjulte» kort. Unntatt dommeren selv da.....

Foto: Scanpix

- Vi har gitt opp saken og har funnet ut av vi ikke har noe grunnlag for å anke dommen fra NFF, sier Harald Bjørklund i RadøyManger til ABC Nyheter.

- Det er helt forferdelig, men historien viser at en ikke «kødder» med dommere, så vi har lagt ballen død, sier Bjørklund videre letter ironisk.

Ingen så kortet

Farsen rundt det «skjulte» kortet startet i kampen mot Brann 2 den 31. august. Tippeligareservene valset over avdelingskollegaen og vant til slutt 7-1. Det er ingen i tvil om.

Men at dommeren i løpet av kampen delte ut en gult kort til en av RadøyManger-spillerne var det ingen andre enn dommeren som registrerte.

- Det er ganske utrolig, men absolutt ingen så at det ble dratt opp noe gult kort i den situasjonen dommeren hevder det skal ha skjedd. Det var journalister både fra BA og BT der, men verken de, eller noen andre som var til stede, så et gult kort vifte i luften, sier Bjørklund.

Spurte Brann

RadøyMangers lag i 3. divisjon som nå kanskje må ned en divisjon fordi de ble tildelt et gult kort ingen i hele verden så noe til. (Foto: www.rmfk.org)RadøyMangers lag i 3. divisjon som nå kanskje må ned en divisjon fordi de ble tildelt et gult kort ingen i hele verden så noe til. (Foto: www.rmfk.org)

Siden ingen registrerte et g(skj)ult kort mot Brann startet den spilleren som «fikk kortet», kampen mot Frøya. Det oppdaget Frøya og la inn protest etter kampen som RadøyManger vant 3-2. Protesten ble tatt til følge av NFF og kampresultatet ble satt til 0-0. I tillegg ble RadøyManger fratatt de tre poengene de fikk for seieren.

Tre poeng som kunne vært veldig gode å ha i en thriller av en sluttspurt på sesongen.

RadøyManger henvendte seg til Brann for å høre om de kunne hjelpe til, men det førte dessverre ingen vei.

- Brann filmet hele kampen og vi trodde kanskje vi ville få hjelp fra dem. Selv om ingen hadde sett et gult kort i kampen regnet vi med at det ville kommet frem på video, men dessverre så var de ansvarlige for filmingen i Belgia for å få E-cup motstander Club Brügge på tape. De fikk dermed ikke sendt oss «beviset» før tidsfristen for anken gikk ut.

- Vi jobber jo kun på fritiden med dette så vi rakk ikke å sende inn en klage til forbundet før fristen var ute, sier han.

Skrev ikke under dommerkortet

Bjørklund angrer nå på at de ikke gikk igjennom dommerkortet etter kampen.

- Det som er dumt her er at vi ikke sjekket dommerkortet etter kampen. Da kunne vi ha registrert det hele og tatt det opp med dommeren der og da, og fått en forklaring på når, og i hvilken situasjon, kortet ble gitt. Vi skrev ikke under kortet. Vi får ta det som en lærdom og sjekke bedre neste gang.

Dommersjef i NFF, Rune Pedersen, sier til ABC Nyheter at det er klubbenes ansvar å sjekke alle detaljer på dommerkortet etter kampen.

- Ja, det er for å unngå at situasjoner som dette skal oppstå.

- Så dommerkortet er gyldig selv uten underskrift?

- Ja, det er det. Men dette viser med all tydelighet det vi har gått ut til alle klubber og bedt om. Vi ønsker at lagledere skal sjekke kortet og signere.

Innrømmet feil

Bjørklund, som er leder av seniorstyret i RadøyManger, sier til ABC Nyheter at også andre klubber har fått merke saken.

- Det begynte å gå rykter om at spillere på andre lag, som ikke var involvert i kampen, hørte at dommeren innrømmet å ha gjort en feil angående vår spiller. Men det blir umulig å påvise. Dommeren står på sitt. Det blir påstand mot påstand. Vi skulle gjerne ha kjørt denne saken videre, men vi skjønner at vi ikke har en sterk sak. Men det er jo irriterende at dette skjer, sier han og fortsetter:

- Men det finnes nok av eksempler på at det er dommeren som alltid har rett. Kritikk eller klaging fører aldri noen vei når det gjelder dommere.

Han synes også straffen klubben er idømt er i overkant hard.

- Det er jo klubber i høyere divisjoner som har benyttet seg av såkalte «ikke spilleberettigede» spillere og fått mindre straff enn det vi har fått. Det kan til slutt bli dette som sørger for at vi går ned i 4. divisjon. Men dersom en begynner å kritisere eller klage så blir vel straffen bare enda hardere.

- Vi er bundet på hender og føtter, sier Bjørklund.

Når tre kamper gjenstår ligger RadøyManger på sisteplass i sin avdeling med 11 poeng. På plassen over ligger Sandviken med 15.

Det ser med andre ord svært mørkt ut for laget som spiller sine hjemmekamper på Sletta gras.

Personvernpolicy