Dømt for drap – krever erstatning

En kvinne som kvalte en gutt i 2000, krever nå erstatning av kommunen for mangelfull oppfølging fra barnevernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Norges lover. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

I 2002 ble Smøla-kvinnen dømt for å ha kvalt en gutt sommeren to år tidligere. Nå krever hun en erstatning begrenset oppad til 5 millioner kroner av kommunen for mangelfull oppfølging fra barnevernet, skriver Tidens Krav.

Erstatningssaken starter i Nordmøre tingrett mandag 15. oktober. Det er satt av ni dager til det omfattende søksmålet. Over 40 vitner skal være stevnet. Dette dreier seg om alt fra naboer, via ansatte i kommunen, til tidligere ordførere som Hans Vallestad og Gudmund Restad, for øvrig tidligere finansminister.

Advokat Tore Skåltveit er prosessfullmektig for Smøla kommune. Han har på vegne av sin klient avvist kravet.

Et sentralt punkt i rettssaken vil være hvilket apparat kommunen hadde til rådighet i tilknytning til barnevernstjenesten på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet.

Kvinnen krever erstatning for de tap hun har lidd som følge av det hun mener er et ødelagt liv. I tillegg krever hun oppreisning. Totalt er det altså reist et krav begrenset oppad til 5 millioner kroner. (©NTB)

Personvernpolicy