– Kampen mot kriminelle gjengangere virker

– Kampen mot kriminelle gjengangere virker
– Kampen mot kriminelle gjengangere virker

Politiets arbeid mot kriminelle gjengangere har redusert kriminaliteten flere steder i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Prosjektet Very Important Criminal - VIC - startet i Oslo for to år siden. 89 kriminelle i prosjektet har i løpet av sine karrierer til sammen blitt domfelt over 1.000 ganger, melder NRK.

Prosjektet går ut på at politiet følger de verste vinningsforbryterne over tid og slår hardt og raskt ned på lovbrudd. Nå har kriminaliteten blant gjengangerne i hovedstaden ført til 3.500 lovbrudd i året.

Riksadvokaten er svært fornøyd med resultatene fra gjengangerprosjektet i Oslo. Likevel er det ikke sikkert hva som vil skje når prosjektperioden er over ved nyttår. Statsadvokat Bjørn Feiling sier at resultatene viser at dette er en riktig måte å jobbe på, og at jobben bør videreføres i en eller annen form.

Og prosjektleder i VIC, Liv Øyen, håper at prosjektet fortsetter.

- Tallene viser at vi gjør en viktig jobb, både for samfunnet og for dem det gjelder, sier hun.

I Vestfold og Hordaland er gjengangergrupper nå en fast del av arbeidet i politidistriktet. I Vestfold er tallet på biltyverier redusert med nærmere 60 prosent på to år. I Hordaland er antall boliginnbrudd og biltyverier halvert siden prosjektet startet. (©NTB)

Personvernpolicy