Andresen gull verdt

Andresen gull verdt
Andresen gull verdt

Kaptein Martin Andresen styrer Brann mot gull. Dumpekandidat Odd Grenland ble lett bytte for serielederen, som ordnet storseier 4-0 søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Brann-jubel etter 4-0 under eliteseriekampen mellom Brann og Odd Grenland i Bergen søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Odd Grenland gikk til verks i 4-5-1-formasjon i Bergen og prioriterte defensiv trygghet. Telemarkingene lykkes med taktikken før hvilen, men nærmest kollapset de siste 45 minuttene.

Da kampen var over kunne bergenserne gå hjem med styrket tro om det første seriegullet til byen på 43 år.

- Jeg er strålende fornøyd med måten til vokste inn i kampen på. Vi ble mer kompakte defensivt, og det skapte mer trygghet i laget. Det er tredje kampen på rad i serien uten baklengs, slo Mons Ivar Mjelde fast.

Gjestene måtte klare seg uten flere av sine sentrale spillere, deriblant de sentrale midtbanespillerne Morten Fevang (karantene) og Tommy Svindal Larsen (skade).

Trenerduoen Arne Sandstø og Gaute Larsen måtte komponere et nytt lag for anledningen.

Tok ansvar

Hjemmelaget trykket på, og i åpningsminuttene av annen omgang løsnet det. Azar Karadas gikk i bakken i duell med André Muri, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Som så mange ganger tidligere denne sesongen, var det kapteinen Martin Andresen som tok ansvar og satte straffen sikkert i mål. Odd Grenland måtte opp og fram, og det ga større rom for Thorstein Helstad og innbytter Erik Huseklepp. Sistnevnte fikk et perfekt gjennomspill av Petter Vaagan Moen på venstresiden. Alene med Odds sisteskanse gjorde Sandsli-gutten ingen feil og satte inn årets første seriemål.

Like etterpå var det Vaagan Moen som kunne juble over nettsus. Den skuddvillige kantspilleren sendte av gårde et skudd fra 20 meter som gikk via forsvaret til Odd Grenland og utmanøvrerte Rune Almenning Jarstein.

Thorstein Helstad ville også være med på scoringsfesten. Hedmarkingen satt inn en retur fra kloss hold etter en rekke misbrukte muligheter. Dette var toppscorerens 16. fulltreffer for året.

Fikk gult

Mest dramatikk oppsto etter kampen da kaptein Martin Andresen fikk gult kort. En amper Erlend Hanstveit løp ut på banen igjen for å snakke med dommeren. Backen havnet deretter i munnhoggeri med en illsint Brann-trener Mons Ivar Mjelde og ble sendt rett i garderoben.

- Jeg overreagerte da Andresen fikk gult og håper at det ikke får konsekvenser for ham. Mjelde var redd for at jeg også skulle få gult, for da måtte jeg stå over neste kamp. Mons og jeg er fortsatt gode venner, sa Hanstveit.

Med 8-0 på de to siste kampene og minst seks poengs forsprang med fem kamper igjen, er det mye som tyder på at Bergen får sitt etterlengtede seriegull.

Odd Grenland holder stø kurs mot 1.-divisjon. Skal telemarkingene holde plassen i eliteserien, må laget heve seg betraktelig.

- Brann vant helt fortjent og var klart bedre enn oss. De to første baklengsmålene var unødvendige og feildømt. Nå må vi vinne de viktige kampene som er igjen for å ende på kvalifiseringsplassen, sa Odd-trener Arne Sandstø.

Onsdag skal Odd Grenland spille semifinale i cupen borte mot Haugesund. (©NTB)

Personvernpolicy