Strand og Koné berget Rosenborg

Rosenborg overbeviste ingen da laget slo bunnlaget Sandefjord 2-0 søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roar Strand og Yssouf Koné scoret målene som gir fortsatt håp om medalje. Dette var kampen begge lag måtte vinne. Rosenborg for å få kontakt med lagene i medaljestriden. Sandefjord for å ta innpå de øvrige lagene som kjemper mot nedrykk.

Rosenborg startet best, men gjestene hadde brukbar kontroll bakover til tross for trøndernes nærmest konstante press. Laget fra hvalfangerbyen jobbet hardt og disiplinert og slapp ikke RBK til mange klare sjanser.

Feilpasninger

Som så ofte tidligere i sesongen slet Rosenborg med å omsette spillemessig overtak i tellende resultat. Rosenborgs spillere var også unøyaktige, og pasningsfeilene florerte i hjemmelagets angrepsoppbygging.

Det førte til enkelte sporadiske Sandefjord-muligheter foran Lars Hirschfeld i Rosenborg-målet. Mange lange baller ble slått fram mot Adriano Munoz og hurtige Toni Nhleko uten at de to Sandefjord-spissene kom til noen store sjanser.

Taktiske grep

Rosenborg-trener Knut Tørum tok taktiske grep i pausen. Steffen Iversen ble flyttet inn som midtspiss og Yssouf Koné sendt ut på høyrekanten. Et kvarter ut i omgangen betalte det seg da Roar Strand satte inn hjemmelagets ledermål fra kort hold.

Ballen havnet i 16-meterfeltet etter et innkast, og lagkaptein Strand fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. Ti minutter før slutt doblet Yssouf Koné hjemmelagets ledelse da han steg himmelhøyt til værs og headet inn en corner fra Marek Sapara.

Sandefjord virker etter dette resultatet nærmest fortapt helt på bunnen av eliteserietabellen. (©NTB)

Personvernpolicy