Drama i Drammen

Drama i Drammen
Drama i Drammen

Strømsgodset sto for en fantastisk snuoperasjon da de snudde 0-2 til 3-2-seier i nedrykksoppgjøret mot Start søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Starts Ole Martin Årst under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Start i Drammen søndag kveld. Til slutt var det Strømsgodset som kunne glise bredest. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Evigunge André Bergdølmo ble matchvinner på overtid da han satte straffesparket sikkert i nettaket. Start-spillerne forsto lite da dommer Tom Henning Øvrebø blåste for straffespark da Fredrik Nordkvelle gikk over ende inne i 16-meteren rett før full tid.

- Det var en svært tvilsom straffe. Jeg var redd for at dommeren skulle blåse, men spilleren som gikk ned sto med ryggen mot mål. En heller tvilsom situasjon, oppsummerte Starts Benny Lennartsson.

Godset-spillerne jublet hemningsløst da dommeren blåste av kampen og for Start og Lennartsson ble det en mørk kveld. Etter at Ole Martin Årst på egen hånd hadde gjort to mål før pause, så det svært lyst ut for sørlendingene.

- Det er surt å tape etter å ha ledet 2-0. Man skal ikke gi fra seg en tomålsledelse. Vi ble for passive og feige, fortalte Årst NTB etter kampen.

For med et stormløp anført av Stian Ohr og Christer George maktet hjemmelaget å snu oppgjøret som på forhånd var beskrevet som en sekspoengskamp.

Kvalikplass

Strømsgodset tok sin første hjemmeseier siden 24. juni og holdt seg over nedrykksstreken. Start hadde den plassen i over en time, men ble for baktunge og feige da det gjaldt som mest. Det gjorde ikke saken noe bedre for sørlendingene at Fredrik Strømstad måtte gå ut i 2. omgang.

- Dette er en av mine bedre opplevelser som fotballspiller. Da vi lå under 0-2 tenkte jeg at det kom til å bli kvalikplass, sa Christer George.

- Hadde vi vunnet her i dag ville vi sikret plassen, men nå må vi forsøke å holde kvalikplassen, sa Lennartsson.

Start har ikke vunnet på fremmed gress på ni kampen og har tatt bare fattige seks poeng på utebane. Drammenserne tok sin første seier siden 22. juli.

- Det var deilig å vinne igjen. Jeg kan nesten ikke huske hvordan det føles, sa Godsets Dag Eilev Fagermo som psyket spillerne kraftig opp i pausen.

- Vi var veldig dårlig i første omgang. I pausen jobbet vi veldig hardt mentalt og jeg ba dem gå ut å gjøre noe med det, fortalte Fagermo.

Mistet fokus

Starts Inge André Olsen var ingen populær mann på Marienlyst søndag.Midtstopperen - som hadde fått oppgaven med å stoppe Peter Kovacs i luften - ble liggende nede etter en duell med nettopp Godsets ungarske spiss. Olsen tok seg vel god tid da han ruslet av banen, og både hjemmelagets spillere, trener og supportere reagerte med voldsom frustrasjon og sinne.

Like etter utnyttet Årst et uoppmerksomt Godset-forsvar og smatt igjennom på Fredrik Strømstads presise gjennombruddspasning.

Det var alt sørlendingene trengte for å lure tidligere Start-spiller Espen Johnsen i SIF-målet. Men til slutt var det Godset som kunne glise bredest. (NTB)

Artikkelen ble oppdatert kl. 20.42.

Personvernpolicy