FN skal se på Norges bruk av varetekt

FNs torturkommisjon i Geneve skal behandle Norges utstrakte bruk av varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har ingen maksgrense for hvor lenge man kan sitte i varetektsfengsel.Hver fjerde innsatte i Norge har ikke fått dom. Mer enn 50 personer har sittet i over ett år i varetekt, melder NRK.

- Dette er ett av de temaenen Norge må svare på når de skal forklare sin politikk for FNs torturkommisjon i november. Langvarig bruk av varetekt og også bruk av glattcelle er et de temaene som de er opptatt av der, sier Anders Ryssdal, leder av Den Norske Advokatforeningen.

Ifølge Ryssdal holder FN et øye med alle land. Også de såkalt modne vestlige demokratier og rettsstater. Tall fra kriminalomsorgen viser at det i gjennomsnitt sitter 569 personer i varetekt hver eneste dag. (©NTB)

Personvernpolicy