Trist debut for Grant

Trist debut for Grant
Trist debut for Grant

Avram Grants første kamp som Chelsea-manager ble ingen ønskedrøm. Israeleren måtte tåle 0-2-tap for Manchester United søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

ManchesterUniteds Cristiano Ronaldo (t.v) i duell med Chelseass Joe Cole under søndagens English Premier Legue-kamp. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN)

Grant tok over som manager etter José Mourinho denne uken. Israeleren har tynn trenererfaring å vise til og lovet aggressiv og offensiv fotball. Slik ble det i kampen søndag, men ikke fra Chelsea.

Verken United eller Chelsea er kjent for å score eller slippe inn mange mål, men åpningen ga håp om bedre tider. For United gikk rett i angrep og fikk en kanonmulighet ved Wayne Rooney etter to minutter. Petr Cech i Chelsea-buret reddet mesterlig.

32 minutter ut i kampen gikk Chelseas skandaleforfulgte John Obi Mikel hardt inn i en takling på Uniteds Patrik Evra. Nigerianeren traff ballen først, men dommer Mike Dean viste fram det røde kortet til enorme protester fra londonlaget.

Kaptein John Terry forsøkte i sinne å ta kortet ut av Deans hånd.John Obi Mikel fikk lite ut av sin kamp nummer 50 i Chelsea-trøya.

Argentinsk smell

Etter Mikel-utvisningen tok United kontroll på kampen, og på «over-overtid» i første omgang smalt det bak Cech. På et fantastisk innlegg fra Ryan Giggs stupte Carlos Tevez fram og headet ballen i nettet. Det var argentinerens første scoring i den røde United-trøya etter den mye omtalte overgangen fra West Ham i sommer.

Da lagene kom på banen i annen omgang fortsatte United kjøret mot de blåkledde, men uten å skape de helt store sjansene. Chelsea kom etter hvert mer med i kampen, men ett minutt før full tid ble United tildelt straffespark.

Tal-Ben Haim var i duell med Luis Saha i Chelseas 16-meterfelt. Saha gikk i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Luis Saha satte selv straffesparket via Cechs fot, midt i mål. På overtid fikk Saha enda en sjanse, men traff over mål.

Forbi lillebror

Dermed avsluttet United den ni kamper lange rekken uten verken scoringer eller mer enn ett baklengsmål. Storebror fra Manchester er for første gang denne sesongen forbi lillebror City på tabellen. Bare Arsenal har flere poeng (to) enn United.

For Chelsea ser det mørkere ut. De blåkledde ligger på sjetteplass og har fem poeng opp til Arsenal. (©NTB)

Personvernpolicy