Utelukker ikke snarlig nyvalg i Storbritannia

Utelukker ikke snarlig nyvalg i Storbritannia
Utelukker ikke snarlig nyvalg i Storbritannia

Storbritannias statsminister Gordon Brown ville søndag ikke avvise spekulasjonene om at han snart vil annonsere et nyvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Storbritannias statsminister Gordon Brown utelukker ikke at han snart vil skrive ut nyvalg. Søndag startet Labour sitt årlige landsmøte i Bournemouth. Her sammen med kona Sarah søndag. Foto: REUTERS/Stephen Hird/SCANPIX

Labour startet søndag sitt årlige landsmøte i Bournemouth, og det er knyttet stor spenning til om Brown vil komme til å skrive ut nyvalg. Det spekuleres på om Brown vil annonsere et nyvalg så tidlig som 25. oktober, for å benytte seg av den sterke ledelsen han har i opinionsmålinger for tiden.

Brown, som skal holde tale på landsmøtet på mandag, ville imidlertid ikke gi noen dato da han ble intervjuet av BBC søndag. Han ville heller ikke utelukke kunngjøringen om et nyvalg, men påpekte at fokuset i talen hans vil være på politikken.

- Vi har hatt terrorisme, vi har hatt flom, vi har hatt munn- og klovsyke, vi har hatt finansielle uroligheter, og nå vil jeg fortsette med jobben min. Fokuset mitt er på arbeidet som må gjøres i tiden framover, sa Brown, og trakk fram krigen i Irak og helsereformer som prioriterte områder.

Den britiske statsministeren la til at «når tiden er inne for en avgjørelse» om nyvalget, vil hovedsakene han vil kjempe for være økonomi og offentlige tjenester.

56 år gamle Brown, som tok over etter Tony Blair i juni, er ikke nødt til å skrive ut nyvalg før 2010, men siden han nå leder i målingene mener mange at han bør gjøre det snarlig og dermed sikre Labour en ny seier. (©NTB)

Personvernpolicy