Merkel møtte Dalai Lama tross kinesiske protester

Merkel møtte Dalai Lama tross kinesiske protester
Merkel møtte Dalai Lama tross kinesiske protester

Angela Merkel hadde søndag et historisk møte med Dalai Lama, tross sterke protester fra Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
REUTERS/Alex Grimm (GERMANY)

Den tyske regjeringssjefen forsikret tibetanernes åndelige leder Dalai Lama om at han fortsatt har Tysklands støtte i sine anstrengelser for å bevare tibetanernes og Tibets kulturelle identitet.

Merkel roste også Dalai Lama for hans ikkevoldelige innsats for religiøst og kulturelt selvstyre, sa Merkels talsmann Ulrich Wilhelm etter møtet. Samtalen blir betegnet som privat, og varte i rundt en time.

Det er første gang tibetanernes eksilleder er blitt mottatt av en tysk statsleder.

Dalai Lama sa etter møtet at han var glad for at Merkel hadde bevart «det gamle vennskapet». Ofte bygger mennesker i høye stillinger opp en forbausende distanse, sa han, men Merkel hører ikke med blant disse.

Kina oppfordret i uken som gikk Tyskland til ikke å tillate at Dalai Lama besøker Tyskland, og ba landet ta hensyn til «de generelle tysk-kinesiske forbindelser». Kina avlyste også et viktig, to dager langt møte i menneskerettsdialogen mellom Kina og Tyskland.

– Tyskland kan være stolt av at det har en statsminister som ikke lar seg presse, og som setter menneskerettighetsspørsmål høyt, uansett hvilken region i verden det gjelder, sa regjeringssjefen i delstaten Hessen, Roland Koch, som fulgte Dalai Lama til møtet med Angela Merkel. (©NTB)

Artikkelen ble oppdatert kl. 19.22.

Personvernpolicy