Halvparten av folket vil bytte ut Djupedal

Nesten halvparten av alle spurte, mener at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bør bytte ut kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:
Foto forsiden: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Nesten halvparten av alle spurte, 48,1 prosent, mener at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bør bytte ut kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV), ifølge en meningsmåling Infact har gjort for VG.

- Det er alltid hyggeligere med ros enn ris. Og jeg skjønner at vi har utålmodige velgere. Men jeg er stolt av den jobben vi har gjort, sier Djupedal.

Videre mener 39,2 prosent at miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) bør byttes ut.

- For meg er det slik at jo mer det fokuseres på min person, jo mer opptatt blir jeg av sakene jeg jobber med. Jeg har opplevd slik motgang før, blant annet som prest, sier Bjørnøy.

Ifølge regjeringskilder VG har snakket med, blir imidlertid Djupedal fredet og han får trolig fortsette som statsråd. Bjørnøy kan derimot bli den neste til å forlate regjeringen, mener VGs kilder.

Dersom Bjørnøy går av, er utviklingsminister Erik Solheim (SV) den mest aktuelle arvtakeren. VG lufter muligheten for at de to statsrådene rett og slett bytter departement. Men dersom Bjørnøy skal forlate regjeringen, kan fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) være aktuell som ny utviklingsminister etter Erik Solheim, ifølge avisens kilder. (©NTB)

Personvernpolicy