Arsenal imponerer stort

Arsenal imponerer stort
Arsenal imponerer stort

Arsenal tok ett nytt, og imponerende, steg mot nok en triumf i engelsk eliteserie da de lørdag beseiret Derby hele 5-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB): Da tittelrival Liverpool i tillegg snublet hjemme mot Birmingham og bare klarte 0-0 ser ting lyst ut for «The Gunners».

Ti minutter ut i kampen sendte Vassiriki Diaby hjemmelaget i ledelsen. Og måten han gjorde det på var vakker. Han snurret av seg hele Derby-forsvaret før han banket ballen opp i krysset.

Da hadde Arsenal allerede åpnet med flere store sjanser, og det ble ikke færre utover i kampen. Etter 25 minutter doblet Emmanuel Adebayor ledelsen etter en vidunderlig pasning fra Cesc Fabregas.

Hjemmelaget fortsatte å pøse på ut omgangen, men det sto 2-0 til hvilen.

Arsenal la seg ikke bakpå for å ri på ledelsen da de kom på banen etter hvilen. I stedet gikk de rett i strupen på mannskapet til Billy Davis og etter fem minutter kom mål nummer tre. Nok en gang var det Adebayor som nettet for de rødkledde, denne gangen på straffespark.

Men heller ikke etter mål nummer tre hvilte Arsenal på laurbærene. Etter flere sjanser var det etter 70. minutter endelig Cesc Fabregas' tur til å komme på scoringslistene med et flott skudd i det høyre hjørnet.

Elleve minutter før full tid la Adebayor på til 5-0, og sikret med det sitt hat-trick. Det ble også det siste målet i det forrykende oppgjøret på Emirates Stadium.

Søndag møtes Manchester United og Chelsea i det som regnes som en av de avgjørende kampene i årets sesong, men det spørs om ikke Uniteds Sir Alex Ferguson og Chelseas nyansatte Avram Grant må holde et øye med Arsène Wengers Arsenal. (©NTB)

Personvernpolicy