- Protesterer mot norske Darfur-soldater

Lederen for Den afrikanske union (AU), Oumar Konare, protesterer mot det norske bidraget til den fredsbevarende styrken i Darfur-regionen i Sudan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AU-leder Alpha Oumar Konare har innvendinger mot det norske bidraget i tillegg til bidragene fra Uruguay og Thailand, sier de anonyme FN-kildene til nyhetsbyrået Reuters.

Statssekretær Raymond Johansen i UD sier til NTB fredag at han ikke vil gå inn på spekulasjonene om det norske bidraget til fredsstyrken i Darfur.

FN-diplomater gir uttrykk for at det fremdeles trengs bidrag til styrken, men at AU blokkerer noen av landene som har lovet bidrag. Det har vært motstand blant afrikanske ledere mot ikke-afrikanske bidrag i styrken.

Ministere og statssekretærer fra 26 land deltar fredag på møter ledet av FNs generalsekretær Ban Ki-moon og AU-leder Alpha Oumar Konare i New York for å gå gjennom planene for en felles styrke i Darfur og få fortgang i fredsforhandlingene i området.

Raymond Johansen (Ap), som er i New York blant annet for å være med på Darfur-møtet fredag, er svært forsiktig i sin kommentar om den angivelige protesten mot det norske bidraget.

- Norge har sammen med Sverige gitt et tilbud til FN og AU om et bidrag til Darfur-styrken, og nå er det opp til disse å diskutere tilbudet. Vi vil ikke gå inn på videre spekulasjoner nå, sier Johansen i Utenriksdepartementet til NTB. (©NTB)

Les også: Trolig i Darfur ved nyttår

Foto: Scanpix

Personvernpolicy