Her skytes demonstrantene

Her skytes demonstrantene
Her skytes demonstrantene

Voldelige demonstrasjoner i Johannesburg endte i går med at politiet skjøt mot folkemengden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svart røyk steg opp over Grunnlovsdomstolen i Johannesburg torsdag. Tusenvis av demonstranter fra Khutsong protesterte mot at myndighetene vil innlemme Merafong i provinsen Nord-Vestre Sør-Afrika.

Inne i rettsbygningen argumenterte advokaten Andre Louw mot den nye regionale inndelingen. Hovedargumentet er at Merafong vil bli ett mye fattigere sted, fordi Nord-Vestre Sør-Afrika er en mye fattigere provins enn Gauteng-provinsen.

President Thabo Mbeki og andre regjeringspolitikere står steilt mot innbyggerne i Khutsong.

Da demonstrantene nærmet seg rettsbygningen var politiet godt forberedt. I tillegg til å ha stengt gatene rundt bygningen, sto det også en armert bil med vannkanon klar til å spre folkemengden.

Da noen demonstranter åpenbart angrep gateselgere, og stjal varene deres, reagerte politiet. Raskt var byen gjort om til en slagmark, der politiet skjøt med gummikuler inn i folkemengden, mens demonstrantene svarte med å kaste stein.

Ifølge avisen IOL bar demonstrantene blant annet på plakater der de i klare ordelag ga uttrykk for at de mener folket i Sør-Afrika blir undetrykt.

Etter at folkemengden ble jaget fra Grunnlovsdomstolen ble det satt fyr på bildekk og biler. Det er ikke meldt om skadde etter hendelsen.

Personvernpolicy