Norge dropper homo-VM

Norge blir ikke å se i Buenos Aires, Argentina, når VM i fotball for homofile arrangeres til uken. - Vi prioriterte EM i år, sier trener Rune Stenersen til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nei, vi kommer ikke til å stille lag i årets mesterskap som spilles i Argentina. Det har med tid og ressurser å gjøre, sier trener for Norges landslag i fotball for homofile, Rune Stenersen, til ABC Nyheter.

Stenersen sier at landslaget måtte prioritere foran årets sesong.

- Siden vi ikke har begrenset med ressurser måtte vi prioritere. Vi valgte derfor å være med i årets EM i Antwerpen i Belgia. Fordi laget for det meste består av studenter, eller folk som har vanlige jobber, er det vanskelig å stille med et mannskap når det er så langt borte. Det er ikke bare å ta seg fri i 10-14 dager som ville blitt tilfelle på grunn av reisen og tidsforskjellen mellom Norge og Argentina.

Gode lag

Det norske landslaget, Rabalder Fotball, som kapret en flott 6. plass under VM i Danmark for to år siden. (Foto: Gaysir.no)Det norske landslaget, Rabalder Fotball, som kapret en flott 6. plass under VM i Danmark for to år siden. (Foto: Gaysir.no)

Til daglig spiller Rabalder Fotball, som er det norske homo-landslaget, i 1. divisjon i bedriftserien i Oslo. Ifølge Stenersen er laget noe ujevnt, men guttene har bitt godt fra seg i tidligere internasjonale mesterskap de har deltatt i.

- Vi tapte 3-1 mot et lag fra Frankrike i bronsefinalen i årets EM, men tok en fin 4. plass. I 2005 var vi i Danmark og kom på en flott 6. plass. Da var det svært mange gode lag med.

Ifølge Stenersen domineres også homo-fotball av tradisjonelt sterke fotballnasjoner.

- I internasjonale mesterskap stiller alltid Frankrike, England, Tyskland, og til dels Spania, med svært gode lag. De gjør det alltid godt og er vanskelige å spille mot.

Det norske laget består både av spillere som har spilt høyt oppe i divisjonene i Norge og av spillere med liten erfaring fra fotballbanen.

- Vi har et par stykker som har spilt i norsk 2. divisjon og de er meget gode. Men siden laget består av 22 stykker, hvor cirka 15 stykker er veldig aktive, er det selvfølgelig en del variasjon. Men vi håper alltids å bli bedre, sier han og frir til de homofile som har lyst til å bli med på laget.

- Vi er ikke så politisk aktive, men vi ønsker å få sterkt frem at de som ønsker å spille med oss selvfølgelig kan det.

Toppspillere velkommen

For en tid siden kom Viking-direktør Egil Østenstad med et utspill hvor han oppfordret alle homofile toppspiller i Norge til å stå frem med sin legning. Flere andre fotballpersonligheter har i ettertid støttet uttalelsene til Østenstad. Det setter Stenersen stor pris på.

- Ja, det er fint at forgrunnsfigurer i norsk fotball oppfordrer til at homofile spillere bør stå frem.

Om det skjer kan homolandslaget med tiden bli et lag med innslag av spillere med erfaring fra Tippe- og Adeccoligaen.

- Dersom noen toppspillere ønsker å spille for Norge i et mesterskap er de selvfølgelig hjertelig velkommen til det. Vi ønsker som sagt å hele tiden utvikle oss, både som lag og som enkeltspillere.

Årets VM åpner førstkommende søndag og det er plass til 30 lag. Til forskjell fra VM som arrangeres av FIFA kan lagene melde seg på før kampene starter.

Arrangør av mesterskapet i Sør-Amerika er organisasjonen IGLA (International Gay and Lesbian Football Association).

IGLA er ikke medlem av det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Personvernpolicy