Madeleines foreldre oppmuntret av at de slipper avhør

Madeleines foreldre oppmuntret av at de slipper avhør
Madeleines foreldre oppmuntret av at de slipper avhør

Foreldrene til den savnede Madeleine McCann er oppmuntret av nyheten fra portugisisk påtalemyndighet om at de ikke kommer til å bli avhørt igjen i nærmeste fremtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Kate og Gerry McCann på vei inn til sin advokat torsdag. De uttrykker lettelse over at det ikke er planlagt nye avhør av dem med det første. Foto: REUTERS / Stephen Hird / SCANPIX.

London (NTB-Reuters): - Det er veldig gode nyheter. Det er veldig oppmuntrende. Det betyr at de kan bli værende i Storbritannia og fortsette kampen for å renvaske navnene sine og for å finne datteren sin, sier foreldrenes talsmann Clarence Mitchell torsdag.

Onsdag sa portugisisk påtalemyndighet at det ikke var grunnlag for å foreta nye avhør i nærmeste framtid. Samtidig ble det understreket at ingen spor vil bli utelukket i etterforskningen.

Fire år gamle Madeleine McCann forsvant på Algarve-kysten sør i Portugal 3. mai i år. Madeleines foreldre Kate og Gerry McCann fikk status som mistenkte i saken i september.

- De har ikke noe å skjule, og de er mer enn villige til å gjøre alt de kan for å få byrden av denne statusen fjernet fra sine skuldre, sier Mitchell og framholder at foreldrene vil reise tilbake til Portugal dersom det er behov for det.

Torsdag ble det også meldt at portugisisk politi har foretatt undersøkelser ved et dyrekrematorium rundt 50 kilometer fra stedet hvor den britiske fireåringen forsvant. (©NTB)

Personvernpolicy