Full FFK-tillit til tiltalt Andersen

Full FFK-tillit til tiltalt Andersen
Full FFK-tillit til tiltalt Andersen

Styret i Fredrikstad Fotballklubb mener dokumentfalsktiltalen mot direktør Morgan Andersen ikke skader klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor får Andersen fortsette i jobben som administrerende direktør. Andersen er daglig leder i FFK Sport ASA med nærmere 100 millioner kroner i omsetning, men selskapets styre mener tiltalen ikke svekker Morgan Andersens troverdighet.

- Dette er en sak mellom Morgan Andersen og dem som har tatt ut tiltale mot ham. FFK er ikke involvert. Så lenge Morgan Andersen fyller jobben som daglig leder, vil han fortsette som daglig leder, sa styreleder Per Kristian Olsen under en pressekonferanse torsdag kveld.

Eget initiativ
Tidligere på dagen ble det klart at statsadvokaten har tatt ut tiltale mot Andersen for dokumentfalsk. Den tidligere Lyn Oslo-direktøren har vært under etterforskning i forbindelse med John Obi Mikels kontrakt med Lyn.

Oslo politidistrikt mener at den daværende Lyn-direktøren i 2005 forfalsket en kontrakt vedrørende nigerianske Mikel.

Partene anmeldte hverandre, men senere ble anmeldelsene trukket tilbake.

Oslo-politiet valgte likevel å fortsette etterforskningen på eget initiativ og hevdet at Morgan Andersens anmeldelse var å anse som en falsk anklage.

Det er ikke kjent hva statsadvokatens tiltale går ut på.

- Intet nytt
En rekke sponsorer og samarbeidspartnere ble torsdag ettermiddag varslet om at Andersen fortsetter i direktørjobben i FFK.

- Morgan Andersen la ikke på noe tidspunkt skjul på at det var igangsatt en etterforskning mot ham, og han var helt åpen om dette i ansettelsesprosessen. Således er det intet nytt i denne saken fra den dagen han ble ansatt, sa Olsen.

Andersen ble ansatt som direktør i FFK i juli i fjor.

- Jeg har ingen kommentar til dette nå. Kanskje jeg kan si noe i morgen, sa Andersens advokat Cato Schiøtz torsdag ettermiddag.

Heller ikke statsadvokaten ville meddele pressen noe ennå. (©NTB)

Personvernpolicy