RBK og LSK på samme lag

RBK og LSK på samme lag
RBK og LSK på samme lag

For en tid tilbake gikk Lillestrømdirektør Jan Åge Fjørtoft hardt ut mot TV 2 og mente de var en «Brann-kanal». Han får nå full støtte av Rosenborg-fansen. - Det er hevet over enhver tvil at TV 2 er m

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enige

For en gang skyld er RBK og LSK på samme side i en sak. Supporterne til Steffen Iversen er enig med direktøren til Frode Kippe og Shane Stefanutto om at Brann blir vist mye på TV2.

Foto: Scanpix

Lillestrøms frittalende direktør, Jan Åge Fjørtoft, mener at Davy Wathne og resten av sportsmannskapet til TV 2 er vel mye «Brann-fokusert» og var i første rekke redd for at det kunne forpurre mulighetene til seriegull på Åråsen. I tillegg mente Fjørtoft at kanalen hetser LSK og var redd for at det blant annet kunne påvirke dommere i Tippeligaen.

Nå får Fjørtoft uventet støtte.

- Det er hevet over enhver tvil at TV 2 viser mer Brann, og tar for seg situasjoner som laget er involvert i, enn andre lag. Jeg har ikke noe statistikk, men det er en gjengs oppfatning at slik er det, sier leder for Rosenborg-supporterne, Bjørn Lyngen til ABC Nyheter.

Analyseres mye

Det er ikke bare Jan Åge Fjørtoft og Lillestrøm som mener Brann, her ved trener Mons Ivar Mjelde, blir overeksponert av TV2. (Foto: Scanpix)Det er ikke bare Jan Åge Fjørtoft og Lillestrøm som mener Brann, her ved trener Mons Ivar Mjelde, blir overeksponert av TV2. (Foto: Scanpix)

Fjørtoft pekte på at kanalen har sitt hovedsete i Bergen og at det dermed er lettere for de som jobber i kanalen å få et forhold til Brann.

- Tenk hvis TV 2 hadde ligget i Lillestrøm, og de fleste toneangivende personene i den kanalen hadde et forhold til Lillestrøm, tror du ikke da at bergenserne hadde lurt på om dette var et problem. Selvsagt hadde de det, sa Fjørtoft for en tid siden.

Lyngen ser poenget til Fjørtoft og forsvarer programlederen for Champions League sendingene på TV3.

- Det er jo slik at hver gang det skjer en kontroversiell situasjon med Brann, så analyseres den opp og i mente, fra alle mulige vinkler, og ståheien rundt laget tar helt av.

Han drar opp et nytt eksempel

- Hvorfor er det slik at når TV 2 inngår et nytt samarbeid med for eksempel Telenor, og en reklame skal vises med bilder, så er det et Brann-mål som vises? Det er ikke noen stor sak, men det viser hvilke prioriteringer kanalen har.

Påvirkning er døden

Kjernen-lederen tror ikke at TV 2s påståtte overfokusering på Brann, vil få noen innvirkning på sluttresultatet i Tippeligaen.

- Nei, det tror jeg ikke kommer til å skje. Dommere og andre som er involvert i Tippeligaen både håper og tror jeg ikke vil la seg påvirke av dette.

Men han er litt i stuss over at kanalen ikke har tatt signalene sterkere.

- Jeg mener som sagt at TV 2 viser mer Brann og fokuserer generelt sett mer på de røde fra Bergen enn andre lag. Men jeg synes det er rart at de ikke tar de signalene som er kommet. Greit at mange kanskje ikke har sagt dette, men så lenge signalene er der, er det grunn for TV 2 å se nøyere på saken. Det synes jeg ikke de har gjort.

Og begrunner med følgende:

- Dersom det skulle kommet for en dag at TV 2s sendeskjema, prioriteringer og fokusering på Brann ville ha hatt noe form for påvirkning på for eksempel dommere, ville det blitt et helvete for TV-kanalen. Jeg vil nesten si det som at det hadde vært TV 2s død om så hadde skjedd.

Offer

Lyngen er, i likhet med veldig mange andre, uenig i fremgangsmåten til den tidligere norske landslagsspissen. Han mener det ikke var særlig smart å gå hardt ut i media med det.

- Det er nok et eksempel på hvordan Lillestrøm har begynt å fremstå mer og mer i norsk fotball.. Det virker som om det ønsker å innta en form for offerrolle og søker sympati der de mener de har blitt fremstilt som syndere. Og fortsetter:

- Jeg begynner å bli ganske lei det også. Lillestrøm blir ikke «jaktet» på mer enn andre klubber i Tippeligaen.

Personvernpolicy