Hold en hjerne

Førstkommende helg kan du holde og skjære i grisehjerner i Oslo sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskningsdagene 2007:

Fredag 21. september foretar kunnskapsminister Øystein Djupedal den offisielle åpningen av Forskningsdagene 2007.

Årets arrangement er det 13. i rekken, og rommer over 1000 arrangementer på landsbasis.

Forskningsdagene foregår over hele Norge i 10 dager mellom 21. og 30. september.

I år har arrangementet Polaråret og globalisering som tema, men publikum møter også forskere innen andre alle andre felter.

Andre fredag i festivaluken er «Researcher's Night», hvor forskning presenteres samme kveld over hele Europa.

Arangementene er gratis.

Les mer på arrangementets hjemmeside.

I helgen kan du holde og skjære i en grisehjerne dersom du besøker Oslo sentrum. Grisehjernen ligner mye på en menneskehjerne (bildet).I helgen kan du holde og skjære i en grisehjerne dersom du besøker Oslo sentrum. Grisehjernen ligner mye på en menneskehjerne (bildet).

I morgen går startskuddet for Forskningsdagene 2007.

I Oslo, som i flere andre byer, settes det opp et forskningstorg, og der kan publikum blant annet kan leke seg med grisehjerner:

- Grisehjernen er som en menneskehjerne i miniatyr. Den har de samme strukturene og den ligner på en menneskehjerne, sier Bjørnar Hassel til ABC Nyheter.

Hassel er forsker og lege ved nevrologisk avdeling ved Rikshospitalet. Han skal selv stå på stand i Oslo og håper publikum vil lære om menneskehjernen ved å holde og skjære i grisehjerner:

- Jeg håper de som besøker oss vil lære litt om hjernens anatomi og om sykdommer som kan forekomme i hjernen.

Publikum i Oslo kan også prøve seg på blant annet iglobygging, design av inuittiske klær og komposisjon av musikk.

1000 arrangementer

Forskningstorget i Oslo er det største enkeltarrangementet, men også i resten av landet skjer det mye i løpet av Forskningsdagene. Festivalen rommer over 1000 mindre arrangementer på landsbasis.

Forskningstorg settes opp i alle de store byene, pluss steder som Rena, Elverum, Sunndalsøra, Grimstad og Finnsnes. Der vil forskere innen ulike felter demonstrere det de jobber med, samtidig som publikum får lov til å prøve seg på forskjellige aktiviteter.

Årets arrangement er det 13. i rekken og blir offisielt åpnet i Oslo av kunnskapsminister Øystein Djupedal fredag ettermiddag. Kronprins Haakon Magnus vil også være til stede under åpningsarrangementet i Universitetets aula.

Illustrasjonsfoto: Flickr.com

Personvernpolicy