Klar for hatduellen

Klar for hatduellen
Klar for hatduellen

I kveld er det klart hatoppgjør i Stjernehallen. Stjernen-trener skryter av rivalen Sparta før kampen. - Jeg har Sparta som topp to i år, sier Ulf Weinstock til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer jubel?

Stjernen jubler for en sterk sesongåpning. I kveld møter de Østfoldrival Sparta, til det som mest sannsynlig blir et svært tøft oppgjør i Stjernehallen. Begge lag er ubeseiret etter to kamper så langt i Get-ligaen.

Foto: Scanpix

I kveld er det klart for Spartas andre lokaloppgjør på tre dager. I år er Sparta og Stjernen spådd litt forskjellige skjebner, likevel deler de tabelltoppen med fem poeng hver etter to kamper.

Stjernens trener Ulf Weinstock er klar over at Sparta hjemme er en vel så tøff kamp som VIF Hockey og Stavanger, som laget møtte i de to første kampene. To kamper som har gitt seier til de røde fra fra Østfold.

Sparta er ett topplag

- Jeg har Sparta som topp to i år, sier den sympatiske svensken til ABC Nyheter. Og fortsetter:

- Vi er kjempeglad for de poengene vi har hentet i sesongåpningen. De kom kanskje litt overraskende både for oss og andre, men laget er i veldig god form for tiden. Men i kveld blir det kjempetøft, sier Weinstock før den direktesendte TV-kampen i kveld.

Stjernen-trener Ulf Weinstock skryter av kveldens motstander i hatoppgjøret i Østfold. - Sparta fire gode femmere og er i dag er ett resultat av mange års kontinuitet. De er sterke i powerplay og har en god defensiv organisering av laget, sier «Uffe» tilStjernen-trener Ulf Weinstock skryter av kveldens motstander i hatoppgjøret i Østfold. - Sparta fire gode femmere og er i dag er ett resultat av mange års kontinuitet. De er sterke i powerplay og har en god defensiv organisering av laget, sier «Uffe» til

Ulf «Uffe» Weinstock har en fortid i både Stjernen og Frisk, og er imponert over det kveldens motstander har bygget opp de siste årene.

Han jobber langsiktig med eget lag, og mener at Sparta og Frisk har tatt gode steg i riktig retning.

- Sparta var for fem år siden der vi er i dag. Det er viktig for klubbene å dra frem egne norske spillere. Den slagkraft Sparta har gjennom fire gode femmere i dag, er ett resultat av mange års kontinuitet. De er sterke i powerplay og har en god defensiv organisering av laget. Derfor er det hyggelig for norsk hockey at klubber som oss selv og Frisk, med mer ukjente norske spillere, også står frem i serieåpningen, sier en engasjert «Uffe» til ABC Nyheter.

Fornøyd med egne talenter

Selv om de første kampene til Fredrikstadlaget har vært solide lagseire, nøler ikke svensken med å trekke frem eksempler på spillere som har gått foran:

- Jeg er ikke redd for å dra frem Magnus Selvaag og Truls Navestad. Det er to karer som virkelig har imponert i starten. Videre har Dan Nygaard vist seg som en tøffing. Spillere som Örjan Lindmark, Michael Eskesen og Johan Ohlsson har jeg håndplukket for å styrke det defensive. Da er det godt at andre også står frem.

Gode keepere

Stjernens trener og sportssjef er også fornøyd med at begge keeperne har stått bra i innledningen.

- Det er viktig å ha begge i gang. Nå skal det nevnes at de pushes hardt av en tredjemann på treninger, men det er jo umulig å matche tre keepere skikkelig innen ett lag. Men både Matthias (Gundersen) og Stephen (Murphy) vil få jevnt med spilletid, uten at de vil stå annenhver match. Jeg håper og tror at Matthias vil fortsette utviklingen som kanskje stoppet litt opp i fjor. Vi har i tillegg vektlagt det defensive spillet. Det for å hjelpe keeperne på en annen måte enn i fjor, sier Weinstock, og gleder sannsynligvis landslagssjef Roy Johansen med det.

Bygger langsiktig

Til tross for Uffes gode sesongstart, har han bena godt plantet på isen foreløpig.

- Vi nyter de poengene vi har fått så langt og vet vi får en smell før eller senere, vi også. Vi tapte 10-1 mot Sparta i treningskamp. Selv om det bare er en av to skikkelige karameller vi har fått så langt, tar vi med oss lærdommen av det. Sånt har vi bare godt av. Jeg tror nok at om 10 til 15 kamper har vi fått en mer realistisk tabell og jeg tror da vi vil ligge på plassene fra fem til åtte et sted. Men vi fortsetter å jobbe inn vårt nye spillesystem. Vi bygger langsiktig, men kan ikke overraske så mange lag lengre.

Fullt hus i kveld

Og Weinstock avslutter med ett lite hjertesukk:

- 900 tilskuere sist var katastrofalt dårlig. I kveld bør det være fullt hus og 2.400 på tribunene. Sparta tar vel med seg 1.000 supportere, og vi må fylle Stjernehallen.

Stjernen-Sparta vises direkte på SportN fra klokken 20:00.

Personvernpolicy