Oslo-mann dømt for digital vold mot kvinne

Oslo-mann dømt for digital vold mot kvinne
Oslo-mann dømt for digital vold mot kvinne

En 41 år gammel mann fra Oslo er i Borgarting lagmannsrett dømt for vold, samt trusler via telefon og internett, mot sin ekssamboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): 41-åringen er dømt til ubetinget fengsel i ti måneder. Han må betale kvinnen 30.000 kroner i erstatning og 100.000 kroner i oppreisning, skriver Dagbladet.

Dommerne har funnet det bevist at mannen var voldelig ved flere anledninger overfor kvinnen i en treårsperiode fra 1999. Kvinnen avsluttet forholdet med ham, men mannen skal ikke ha forsonet seg med avgjørelsen.

I perioden fra 22. oktober til 3. november 2005 tok han kontakt med kvinnen gjennom en rekke telefonoppringninger og e-postmeldinger, ifølge dommen, samme år som han var ilagt besøks- og kontaktforbud overfor kvinnen.

I perioden sendte han ifølge dommen minst 400 e-postmeldinger til kvinnen med sjikanøst og/eller truende innhold. Ifølge dommen ble det dessuten sendt kopi av flere av meldingene til kvinnens familie, omgangskrets og arbeidskolleger.

Lagmannsretten legger vekt på at kvinnen gjennom e-postmeldinger og SMSer fra 41-åringen har følt seg invadert.

– I tillegg til den fysiske volden hun var utsatt for, opplevde hun sosial vold ved at familie, venner og arbeidskolleger ble involvert, samt digital vold ved at hennes digitale frihet ble beslaglagt, skriver retten i dommen. (©NTB)

Personvernpolicy