Lærer vil ta med pistol på skolen

Lærer vil ta med pistol på skolen
Lærer vil ta med pistol på skolen

En amerikansk lærer går rettens vei for å få lov til å ta med seg et skytevåpen på skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Læreren som har tillatelse til å bære våpen, ønsker å ta det med seg for sin egen beskyttelse. Hun har nå gått til sak mot Medford school district i Oregon, der hun underviser på en videregående skole, melder Reuters.

Oppgjøret har fanget oppmerksomheten til begge fløyene i den amerikanske debatten om skytevåpen.

Etter skytedramaet ved Virginia Tech University i april, der en student skjøt og drepte 32 mennesker, har våpentilhengere argumentert for at lærere kanskje bør bære våpen for å avverge slike tragedier i fremtiden.

Lederen for Oregon Firearms Federation, som betaler for lærerens søksmål, mener at det er en «naturlig, gudegitt rett» å få beskytte seg:

- Loven gir henne rett til å gjøre det, sier Kevin Starret.

Skoledistriktet, med til sammen 12.370 elever, argumenterer at det å være uten skytevåpen er en betingelse for lærerens ansettelse.

- Vi mener at skoledistriktet har rett til å regulere de ansattes oppførsel for å sørge for et trygt miljø for både studenter og ansatte, sier Tim Gerking, som representerer skoledistriktet.

Sikkerhet ved amerikanske skoler har særlig vært i fokus etter skyteepisoden på Columbine High School i Colorado i 1999. Da skjøt og drepte to elever 13 mennesker.

Rettssaken skal etter planen begynne i oktober.

Illustrasjonsfoto: Flickr.com

Les også: De verste amerikanske skolemassakrene

Personvernpolicy