Fant leilighet full av slanger og kryp

Det kravlet og krålet overalt da lensmannen i Rakkestad i Østfold tok seg inn i en leilighet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet rykket ut på grunn av husbråk, men oppdaget at det var langt mer å ta tak i da de kom inn i leiligheten til et samboerpar i Rakkestad sentrum.

- Der fant vi en del eksotiske dyr. Fem slanger, to skorpioner, to skilpadder og to afrikanske tusenben, forteller lensmann Svein Midtskog i Rakkestad til NRK.

Mattilsynet har nå tatt hånd om dyrene. Samboerparet ble satt i arresten over natten, men ble sluppet ut dagen etter. Noen av dyrene er ulovlige å ha i Norge, og samboerparet er anmeldt.

Ifølge Aften er det stadig flere hjem som skjuler både slanger, øgler og andre eksotiske dyr.

For noen år siden anslo Norges Zoohandleres Bransjeforening at det fantes rundt 100.000 ulovlige eksotiske dyr i Norge, men ifølge generalsekretær Svein Fosse tyder alt på at tallet er enda større i dag. Dette støttes av Øystein Størkersen ved Direktoratet for naturforvaltning.

- Eksotiske dyr beslaglegges så godt som daglig i Norge, sier han til Aften.

Norge er det eneste landet i Europa hvor det er forbudt å holde reptiler og amfibier som husdyr. Mesteparten av de ulovlige innføringene kommer fra Sverige.

- Rett over grensen er det flere dyrehandlere som nærmest har spesialisert seg på salg av eksotiske dyr til nordmenn, sier Fosså. (©NTB)

Personvernpolicy