Norge het kandidat til å få sandvolleyball-VM

Maaseide går for VM 2009

Maaseide går for VM 2009
Maaseide går for VM 2009

Det er store sjanser for at Norge blir tildelt VM i sandvolleyball 2009. - Noen få detaljer gjenstår før alt er på plass, sier Bjørn Maaseide til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VM neste store mål

Bjørn Maaseide ( til høyre), her sammen med makker Iver Horrem, satser hardt på å få VM i sandvolleyball til Norge i 2009. - Vi drar til Lausanne for å holde en presentasjon 5. og 6. oktober, sier han til ABC Nyheter.

Foto: Scanpix

Fakta om Bjørn Maaseide (født 7. mars 1968) er en norsk volleyballspiller.

Maaseide er mest kjent som sandvolleyballpartneren til Jan Kvalheim gjennom flere suksessrike sesonger på slutten av nittitallet. Maaseide/Kvalheim tok EM-gull i 1994, EM-sølv i 1993, 1997 og 1998, EM-bronse i 1999. De vant også verdensserien i 1994/1995. Etter at Jan Kvalheim la opp etter Sydney-OL, satset Maaseide videre med Iver Horrem som partner.

Maaseide la opp etter OL i Athen etter å ha tapt den siste og avgjørende gruppespillskampen.

Etter en periode som forretningsmann, valgte Maaseide å satse igjen i 2007, nok en gang med Iver Horrem som partner

Maaseide har også spilt ordinær volleyball i USA og Frankrike.

Kilde : Wikipedia

Bjørn Maaseide er primus motor for det som kan resultere i VM i sandvolleyball i Norge i 2009.

- Vi reiser til Lausanne i Sveits for å holde en presentasjon for det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) helgen 5.-6. oktober, men slik det ser ut nå, så vil jeg si at det er gode muligheter for at vi kan få VM til Norge 2009.

Planen er at mesterskapet vil gå av stabelen i Vågen i Stavanger. Selve mesterskapet vil bli arrangert av flere parter.

- Det er «World Event» som vil stå som hovedarrangør. Det er et selskap som drives av meg selv, volleyballforbundet og Odd Langhelle. I tillegg vil selvfølgelig kommunen spille en viktig rolle, sier Maaseide.

Dialog

Noen momenter må være på plass før turen til Sveits kommende måned, men Maaseide tror det ikke vil by på store problemer:

- I hovedsak må vi få på plass avtaler med NRK, Kultur- og kirkedepartementet (KKD) og Stavanger Kommune. Vi har per i dag en god dialog med alle. Blant annet har Stavanger Kommune sagt seg villige til å øke dagens budsjett, som er knyttet til den årlige turneringen i Stavanger, fra 600.000 kroner til 5 millioner. Øyvind Lund, sjef i NRK-sporten, er også positiv til å bli med på laget.

- Avtalen vi snakker om med NRK er i størrelsesorden 4,3 millioner. I forhold til KKD, som vi har vært litt i stampe med den siste tiden, vet jeg at statsråd Trond Giske har sagt seg positiv til arrangementet.

Hjelpsom president

ABC Nyheter vet at Norges Idrettsforbund (NIF) også er svært positive til initiativet fra Maaseide.

Idrettspresident Tove Paule skal være av de som hjelper den tidligere europamesteren i sandvolleyball med arbeidet. Hun har med tiden blitt en stor fan av den raskt voksende idretten, noe Maaseide kan bekrefte.

- Ja, det er personer i NIF som hjelper oss i prosessen. Og Paule er av en av de som bistår oss med å komme i mål.

Etter det ABC Nyheter erfarer, har Paule et meget godt forhold til statsråd Giske i KKD. Det skal i første rekke være inn mot Giske at Paule spiller en viktig rolle.

Den totale kostnaden for mesterskapet er på rundt 40 millioner kroner.

Arrangøren er på god vei til å skaffe alle midlene som trengs for å få det hele i stand, men fortsatt mangler det noe.

Maaseide vet hvor han skal sette inn støtet for å få de siste kronene:

- Når avtalene med KKD, NRK og kommunen er på plass, som totalt er på rundt 15 millioner kroner, gjenstår det å skaffe til veie cirka 8 millioner. Vi kommer til å henvende oss til eksisterende samarbeidspartnere og sponsorer som i dag er involvert i Grand Slam-turneringen i Stavanger.

Ble oppfordret til å søke

- Vi har jo tidligere oppfordret Stavanger til å søke om et mesterskap så det er klart vi mener de er en sterk kandidat, sier FIVBs volleyballkoordinator til ABC Nyheter. (Foto: Scanpix)- Vi har jo tidligere oppfordret Stavanger til å søke om et mesterskap så det er klart vi mener de er en sterk kandidat, sier FIVBs volleyballkoordinator til ABC Nyheter. (Foto: Scanpix)

I dag er det kun tre kandidater som er aktuelle for å få mesterskapet.

- I tillegg til oss er Los Angeles er inne med en søknad, og det er noe russiske greier på gang, men akkurat det vet jeg ikke så veldig mye om. Det er en knute på tråden mellom det amerikanske og det internasjonale volleyballforbundet.

Masseide har i mange år vært en populær person i det internasjonale sandvolleyballmiljøet. Blant annet skal han ha opparbeidet seg et meget godt forhold til FIVBs sandvolleykoordinator, italieneren Angelo Squeo.

- Jeg snakket med Squeo senest i dag, forteller Maaseide.

- Vi har og har hatt en svært god dialog.

En av hovedgrunnene til at det er store sjanser for å få mesterskapet il Norge, er at Maaseide og co. ble oppfordret til å søke.

- Squeo har i lang tid ment at vi kan arrangere et mesterskap av en slik art. Nå har vi altså formelt satt i gang jobbingen med å få VM til Stavanger, sier Maaseide.

Søknad

FIVBs Squeo sier at Stavanger og Norge så absolutt er en sterk kandidat.

- Vi har jo tidligere oppfordret Stavanger til å søke om et mesterskap, så det er klart vi mener de er en god kandidat. I dag er det kun Norge, USA og Russland som har søkt om mesterskapet. Russerne er, i tillegg til Norge, sterke, mens det er noen problemer forbundet med amerikanerne, sier Squeo til ABC Nyheter. Og fortsetter:

- Nå må de bare sende den formelle søknaden.

Squeo forteller at FIVB i utgangspunktet ikke kan vurdere arrangører før offisielle søknader er mottatt. Og det begynner å haste for Maaseide:

- Vi bør motta søknaden fra Norge så fort som mulig.

Maaseide bekrefter at de ikke har sendt en formell søknad, men sier videre at det ikke ligger noen dramatikk i det.

- VM i sveitsiske Gstaad i år ble først bestemt ni måneder før mesterskapet skulle spilles. Det at forbundet sier de må motta søknaden vår så fort som mulig har med hvilken situasjon de er i. Vi skal holde en glimrende presentasjon i Lausanne 5.-6. oktober som forhåpentligvis vil resultere i VM 2009 i Norge.

Stavanger er hovedsøkerby, men andre alternativ kan også være aktuelle.

- Skulle noe skje så har vi gode alternativ i både Kristiansand og Oslo, opplyser Maaseide.

Personvernpolicy