Blir syke av meteoritt

Blir syke av meteoritt
Blir syke av meteoritt

Flere mennesker skal ha blitt syke etter at en meteoritt fra verdensrommet smalt i bakken i Andesfjellene i Peru i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters
Et stort meteorittkrater oppstod for få dager siden i Peru nær grensen til Bolivia. Nå melder myndighetene at flere av innbyggere i området har klaget over hodepine og kvalme.

Klikk på bildet for video.

Foto REUTERS / Miguel Carrasco.

Meteoritten etterlot et stort krater i bakken som har tiltrukket seg flere skuelystne.

Krateret er 20 meter bredt og 7 meter dypt og fylt med illeluktende vann.

Meteorittnedslaget ligger i den peruvianske landsbyen Carancas nær grensa til Bolivia.

Nå melder helsemyndighetene i landet at så mange som 200 mennesker i området har oppsøkt lege og klaget på hodepine, kvalme og pustevansker etter meteorittnedslaget.

Årsaken skal være store mengder svovel som ble funnet i og rundt området hvor meteoritten landet. Forskerne utelukker ikke at svovel, arsenikk eller andre gifter stoffer kan ha smeltet i den sterke varmen fra meteorittnedslaget, og gjort folk i området syke.

Det illeluktende hullet har skremt flere av innbyggerne. De frykter hva som kan skje videre og har sine egne teorier om hva som kan ha skjedd.

– Dette er vannet vi bruker til dyrene og til oss. Nå ser det ut til å være forurenset og giftig. Vi vet ikke hva som skjer, og det uroer oss, forteller Romulo Quispe, en av innbyggerne i landsbyen.

Etterforskere fra Bolivia og Peru jobber nå videre med å undersøke meteorittkrateret for å finne ut mer eksakt hva som egentlig har skjedd.

Personvernpolicy