Ditlev-Simonsen slutter i Hydro

Ditlev-Simonsen slutter i Hydro
Ditlev-Simonsen slutter i Hydro
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cecilie Ditlev-Simonsen slutter som konserndirektør i Hydro. Hun får en lønnsgaranti på 11 måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Etter en oppsigelsestid på 6 måneder, vil hun få en lønnsgarantiperiode på 11 måneder, opplyser Hydros styreleder Elisabeth Grieg, som på vegne av selskapet har inngått avtalen med Ditlev-Simonsen.

Hydro har tidligere oppgitt at Ditlev-Simonsen har en årslønn på 1,8 millioner. Det innebærer at hun er sikret 2,55 millioner kroner i fallskjerm, skriver E24. Ditlev-Simonsen er fritatt for arbeidsplikt i oppsigelsesperioden, men må «stå til disposisjon for selskapet i rimelig omfang», heter det i meldingen fra selskapet.

Beholder opsjonsmillionene

Ifølge fungerende kommunikasjonsdirektør Inger Sethov i Hydro beholder Ditlev-Simonsen også sin opsjonsgevinst som Hydro-styret besluttet å utbetale i sommer. Ditlev-Simonsen fikk opprinnelig 4,35 millioner kroner, men måtte senere gi fra seg 800.000 kroner etter sterkt politisk press, skriver E24.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for saken er at Cecilie Ditlev-Simonsen har innrømmet at hun hadde 750.000 kroner på en hemmelig konto i Sveits, penger som ble unndratt beskatning. Hennes far, Per Ditlev-Simonsen, trakk seg i august som Oslo-ordfører etter at det ble kjent at han ikke hadde opplyst til skattemyndighetene at han hadde disponert 1,5 millioner på en konto i Sveits på begynnelsen av 1990-tallet.

Reiten beklager

– Jeg har tidligere sagt at mitt hjerte er i Hydro, og slik er det fremdeles. Men situasjonen som har oppstått etter at det ble kjent at jeg ikke oppga en morsarv til skattemyndighetene i 1991, har gjort det vanskelig for meg å fortsette i min stilling, sier Ditlev-Simonsen i en kommentar.

– Cecilie har vært en dyktig kommunikasjonsdirektør og en god kollega i Hydros ledelse, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er lei for den situasjonen som har oppstått, men ser at det er vanskelig at Cecilie fortsetter i sin stilling, sier Reiten.

Informasjonsdirektør Inger Sethov vil fortsatt fungere i stillingen som kommunikasjonsdirektør inntil videre. (©NTB)

Relaterte saker:

Lo i Hydro vil ikke ha Ditlef-Simonsen tilbake

Ber om permisjon fra Hydro