Ditlev-Simonsen slutter i Hydro

Ditlev-Simonsen slutter i Hydro
Ditlev-Simonsen slutter i Hydro

Cecilie Ditlev-Simonsen slutter som konserndirektør i Hydro. Hun får en lønnsgaranti på 11 måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Etter en oppsigelsestid på 6 måneder, vil hun få en lønnsgarantiperiode på 11 måneder, opplyser Hydros styreleder Elisabeth Grieg, som på vegne av selskapet har inngått avtalen med Ditlev-Simonsen.

Hydro har tidligere oppgitt at Ditlev-Simonsen har en årslønn på 1,8 millioner. Det innebærer at hun er sikret 2,55 millioner kroner i fallskjerm, skriver E24. Ditlev-Simonsen er fritatt for arbeidsplikt i oppsigelsesperioden, men må «stå til disposisjon for selskapet i rimelig omfang», heter det i meldingen fra selskapet.

Beholder opsjonsmillionene

Ifølge fungerende kommunikasjonsdirektør Inger Sethov i Hydro beholder Ditlev-Simonsen også sin opsjonsgevinst som Hydro-styret besluttet å utbetale i sommer. Ditlev-Simonsen fikk opprinnelig 4,35 millioner kroner, men måtte senere gi fra seg 800.000 kroner etter sterkt politisk press, skriver E24.

Bakgrunnen for saken er at Cecilie Ditlev-Simonsen har innrømmet at hun hadde 750.000 kroner på en hemmelig konto i Sveits, penger som ble unndratt beskatning. Hennes far, Per Ditlev-Simonsen, trakk seg i august som Oslo-ordfører etter at det ble kjent at han ikke hadde opplyst til skattemyndighetene at han hadde disponert 1,5 millioner på en konto i Sveits på begynnelsen av 1990-tallet.

Reiten beklager

– Jeg har tidligere sagt at mitt hjerte er i Hydro, og slik er det fremdeles. Men situasjonen som har oppstått etter at det ble kjent at jeg ikke oppga en morsarv til skattemyndighetene i 1991, har gjort det vanskelig for meg å fortsette i min stilling, sier Ditlev-Simonsen i en kommentar.

– Cecilie har vært en dyktig kommunikasjonsdirektør og en god kollega i Hydros ledelse, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten.

– Jeg er lei for den situasjonen som har oppstått, men ser at det er vanskelig at Cecilie fortsetter i sin stilling, sier Reiten.

Informasjonsdirektør Inger Sethov vil fortsatt fungere i stillingen som kommunikasjonsdirektør inntil videre. (©NTB)

Relaterte saker:

Lo i Hydro vil ikke ha Ditlef-Simonsen tilbake

Ber om permisjon fra Hydro

Personvernpolicy