Advarer mot medisin

Fire personer har dødd og 73 personer har fått alvorlige bivirkninger etter å ha brukt Brexidol. Det betennelsesdempende middelet er svært mye brukt blant idrettsutøvere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Siden 2003 har Legemiddelverket registrert fire dødsfall etter bruk av medisinen. Tre kvinner i 80-årene døde på grunn av blødende magesår. En yngre mann på 25 år omkom av leversvikt, skriver VG.

Legemiddelverket ber nå legene bli forsiktigere med å skrive ut denne medisinen.

– Brexidol har i Norge først og fremst blitt brukt til korttidsplager av unge folk som trener. Det er denne praksisen vi vil at legene skal slutte med, sier avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til avisen.

Brexidol virker både på smerter og betennelser, og er kjent for å bli brukt på akutte idrettsskader som seneskjedebetennelse, skuldersmerter og forstuinger. Brexidol inneholder virkestoffet piroksikam, og er markedsledende i Norge blant de medisinene som inneholder dette virkestoffet.

Piroksikam er kjent for å gi flere bivirkninger enn andre betennelsesdempende midler. Det øker risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, magesår, mageblødninger og alvorlige skader av huden. (©NTB)

Personvernpolicy