Mourinhos norske mareritt

Mourinhos norske mareritt
Mourinhos norske mareritt

To pressede menn. En fikk pusterom. Den andre hangler videre. Mesterligastarten ble ulik for José Mourinho og Knut Tørum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Scanpix

London (NTB-Steinar Johan Bjerkmann): – Jeg er veldig skuffet, sa Mourinho etter at et heroisk Rosenborg kriget seg til 1-1.

– Vi skaper 20 sjanser, men scorer bare ett mål. Vi trenger 40 for å score to mål, 60 for å score tre. Men det er umulig å skape 60 sjanser i løpet av en kamp, fortsatte Mourinho.

Portugiseren har vunnet ligaen og de engelske cupene med Chelsea. Men i mesterligaen sliter Mourinho. Semifinaler er alt han har maktet å få til med den blå «fremmedlegionen» fra London.

– De små lagene kommer hit for å forsvare seg, men vi skapte 20 sjanser, men 15 avslutninger var ikke engang på mål. Jeg er urolig over lagets form, men jeg kan ikke score målene for oss, mente Mourinho som har vunnet den gjeveste europacupen med Porto.

Heroisk innsats

For Knut Tørum ble tirsdagen i London en etterlengtet opptur. Presset er stort på RBKs unge trener. Femteplass i serien er ikke godt nok, men kritikken vil stilne noe etter poengdelingen mot et av verdens beste lag.

– Vi er glad for resultatet. Spillerne holdt seg til planen. Vi spilte kompakt uten å ligge for dypt, men var heldig som tok poeng. Chelsea hadde sine sjanser og de siste 20 minuttene var det nærmest overtallsspill slik vi kjenner fra ishockeyen, sa Tørum til pressen.

Christer Basma og Miika Koppinen kjempet frenetisk i midtforsvaret. Sistnevnte kjempet inn ledermålet, mens førstnevnte var svært solid i 1. omgang. Basma ble skadd og spilte ikke 2. omgang. Tidligere Liverpool-proff Bjørn Tore Kvarme fortsatte i samme spor de 45 minuttene han fikk.

– Spillerne gjorde en heroisk arbeidsinnsats. Det var ikke mange som hadde troen på oss, men vi fikk en god start på gruppespillet, sa Tørum.

Lettet Tørum

Chelsea dominerte kraftig, men RBK hadde et par farligheter i tillegg til scoringen.

– Vi kunne scoret ett mål eller to til, men bortekampene blir slik at vi må ta vare på de få sjansene og dødballene vi får. Vår styrke er i luften og vi fikk vist at vi kan score på dødball, sa Tørum lettet.

– Spillerne koser seg inne i garderoben. Utgangspunktet er greit for resten av gruppespillet. Uavgjort borte og seirer hjemme, gliste RBK-treneren.

På spørsmål fra engelsk presse dro han den enda lengre:

– Ja, vi kan slå Chelsea når de kommer til Trondheim. De har spilt i norsk vintervær tidligere.

Ingen kommentar

Tørum nektet å kommentere sportsdirektør Knut Torbjørn Eggens uttalelser tidligere i uken. De har skapt tvil rundt Tørums framtid på Lerkendal.

– Det vil alltid være noen som mener noe hva en fotballtrener gjør. Jeg har ikke lest det Eggen har sagt og har ingen kommentar til det.

Mourinho på sin side konstaterte at også Schalke feilet på hjemmebane. De tapte mot Valencia. Dermed er spanierne gruppefavoritt.

– Det blir vanskeligere nå. Slike kamper som dette hjemme mot antatt svakere motstand skal vinnes, men Schalke tapte også hjemme. Det ble en dårlig dag for hjemmelagene, sa Mourinho.

Chelsea vakler. Laget sliter uten Didier Drogba og Frank Lampard.

– De to betyr mer enn 50 prosent av målene våre, sa Mourinho.

Intet var mer rett. Chelseas svake avslutninger sørget for en ny magisk trønderkveld i mesterligaen. RBKs millionfest i Europa kan fortsette. Neste oppgave er Schalke hjemme. Med seier der har RBK fått en drømmestart. (©NTB)

Les mer:

Rosenborg sjokket Chelsea

Personvernpolicy